Post entry

The war must go on...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

eller ska vi säga att the show must end a.s.a.p

Gårdagens stämma i Malka oil skulle räta ut alla frågetecken som ville ha svar, trodde vi väl alla till mans, men icke sa nicke. Tillfällig vapenvila har anbefallits av styrelsen och stämman är uppskjuten till den 15/6-09. Ovtjarkan Michail Malyarenkos (MM) dolda agenda har hela tiden varit att försöka ta över hela eller delar av Malka oils licenser i Zapando-Luginetskoye, Lower Luginet, Schinginskoye, samt vidare en stor mängd av ännu oborrade oljestrukturer inom Malkas licensområde. MM är ekonomiskt pressad och kunde därför inte delta i emissionen och är såldes numera ingen storägare i bolaget utan äger numera blygsamma 13,7 miljoner aktier eller c:a 1,6 miljoner i värde med kursen 0,12 kr.

MM förstod tidigt som en av grundarna att här finns det snabba pengar att hämta eftersom all oljeprospektering kräver ett stort startkapital när utrustning ska anskaffas och vad kan vara bättre än att själv vara leverantör av all materiel till sitt egena bolag. En win-win situation för som skott sig under hela resans gång. Att MM blev förbannad för uteblivna betalningar i oljepriskraschens spår har jag förståelse för MEN, den skuld MM talar om är enligt rysk domstol reglerad och klar. Det är allt annat än önskvärt när en f:d storägare och styrelseledamot sitter och anklagar det egna bolaget och därmed sina styrelsekompisar att vara skyldigt honom pengar till sitt andra bolag. Han är så att säga skyldig sig själv pengar, påstår han i alla fall.

Malkas licensområde sträcker sig totalt över 1800 kvadrat kilometer och det finns förmodligen ännu mer olja i licensområdet som ju är en känd oljestruktur. Grannarna heter West- Siberian och Gazprom m.fl kända bolag.

Let the war begin.

Licenserna innehas av Malkas helägda dotterbolag STS-service och det är det bolaget som MM och vapendragaren Alexander Merko (AM) ville försätta STS i konkurs genom påstådda skulder till bl.a MM:s oljeservicebolag. Först så tog AM avstånd fråm MM:s agerande brevledes, men senare anslöt han sig till MM:s korståg i ett annat brev. AM äger endast 760.000 aktier via bolag. Dessa påstådda skulder har avvisats av domstolen i Tomsk och är reglerade enligt domstolen. Malka oil bekräftar att så är fallet. Om en skuld är reglerad så finns den inte mer, och då undrar en man av ordning och reda vad det är för skuld MM yrkar på ?? Det handlar om stora pengar. 10 miljoner dollars klassen. MM är en tjyv som har stulit pengar från Malka säger ordförande Gabrielsson. MORR !!

Dom båda Ovtjarkorna MM och AM är sedan igår entledigade från sina styrelseposter.
VOFF ! Dom har alltså inget att göra med Malkas styrelsearbete eller Malkas framtid. Nu återstår för herrarna att försöka driva frågan vidare igen via domstol. Det ska tilläggas att alla ev tvister med Malka skall avgöras i svensk domstol och inte rysk. Fördel Malka...

MM försöke alltså på felaktiga grunder försätta STS i konkurs fastän han vid tillfället fortfarande var en av storägarna med 4,1% av aktierna., och på så sätt kunna komma över bolagets licenser som fordringsägare i tidigt led. Vilket klipp det skulle bli om MM kunde ta över hela verksamheten genom att försätta STS i konkurs med all denna olja i backen. 673 miljoner fat i backen (OIP) enligt den senaste reservbedömningen. Klassificering av det amerikanska oljekonsultbolaget D&M pågår för fullt. Vi väntar alltså på i första han 1+2 P reserverna.

MM är en slug, begåvad, och välutbildad herre från Tomskregionen och är bergsingenjör-geofysiker, och har arbetat med bl.a prospektering och utvinning inom olja och gas i västra sibirien i 11 år. Han vet mycket väl vilka värden som finns under myllan i Tomsk. Han kallar sig för affärsman och har fingrarna i flera objekt, bl.a gruvbrytning, vinterturism, fastighetsbranschen...Han har dock endast fem års erfarenhet av börsverksamhet. Öppenhet är inget som tilltalar denna herre. Jag har fortfarande inte fått någon bekräftelse på att det MM anklagar Malkas ledning för är sant. Domstolen i Tomsk avslog konkursansökan.

"Oljekatastrofen" visade sig vara ett mindre och helt vanligt förekommande spill inom oljepumpning som samlas upp i en färdig liten bassäng. En miljökatastrof, enligt MM. Snick snack !

Varför gå ut och kalla det för en miljökatastrof som han så vackert beskrev det hela ? 120 liter olja ner i en färdiggrävd uppsamlingsbassäng. Var är alla dom olagliga installationerna och den illegala verksamheten som verkar finnas i det dolda enligt MM:s brev ? Pratar han om oljeborrtorn kamouflerade till sibiriska jättegranar ? Hemliga osynliga pipelines under jord ? Har inte sett något dokument eller annan hållbar bevisning, inga ögonvittnen, ingen annan för den delen heller, som stöder MM:s och AM:s anklagelser mer än att AM håller med MM.

Ingen tillsynsmyndighet i Tomsk eller annan ansvarig myndighet i Ryssland anklagar Malka oil. MM skjuter och sluggar vilt och hoppas på en träff någonstans . Den som anklagar skall också leda detta i bevisning, riktig dokumenterad bevisning, VOFF !!

Trist och bedrövligt att det har bildats en östfront i oljekriget men senast det begav sig i slaget vid Narva år 1700 så fick ryssen rejält med pisk och det kan vara dags att göra om den visan en gång till med nya soldater i rustningarna. Nu blir det ett dödläge och lite "lame duck" över bolaget under vapenvilan, och det enda som kan hjälpa bolaget på traven under tiden skulle vara att produktionen åter kommer upp i 2500-2600 fat/dag...

Betänk att Malka har positivt kassaflöde idag med reducerad kapacitet och intäkterna ligger på c:a 250.000-300.000 kr om dagen. Risken hög, naturligtvis, men att såga bolaget som sådant jäms anklarna är lite för häftigt. 673 miljoner fat i backen har ett värde oavsett. Oljeaktier är återigen heta och vi som klev på tidigt har redan blivit rikligt belönade. Köp Black Pearl...

Det är trots allt ett ordkrig vi bevittnar i Malka och inte ett riktigt krig, än så länge.

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?