Post entry

Värderas till (NOLL) 0 kr

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

PetroGrand meddelar idag att man avstår köp av Orenburg som legat i due dilligence process sedan en tid. Ett pm som egentligen är ett styrkebesked från det "DreamTeam" som nu äger och styr bolaget. Att kunna avstå betyder mycket högt ställda krav på vad dagens kassa på 570 Mkr skall användas till. Som någon skrev i ett annat forum. Vad har Maks lyckats snokat upp som på förhand ser ännu bättre ut? Observera här att dagens börsvärde, kurs 14,20 kr, är lika med kassan. Inga skulder och i nuläget försumbara driftskostnader. De uppskattade C3-reserverna från NiznePaninsky och Muromskij-2 licenserna är 360 miljoner fat. De värderas till NOLL och inte som det borde enligt renaissance capital som på kapitalmarknadsdagen var tydliga med att ryska C3-reserver på Londonbörsen värderas till mellan 0,7 och 1 usd per fat. D.v.s 1,6 - 2,3 Mdr. Ovanpå detta en nettokassa på 570 mkr och möjligheter till flerdubbling av reserverna. Något som på kapitalmarknadsdagen också bekräftades hos grannfälten vilka upp till 20-dubblat sina reserver i vissa områden. Som en kul jämförelse kan nämnas att Lundin Petroleum med ett börsvärde på 31 mdr, exkluderat skulderna, har 740 miljoner fat i betingade och riskade resurser. PA-Resources betingade och riskade resurser uppgår till 437 miljoner fat. Deras totala tillgångar värderas till över 6 mdr med hänsyn tagen till skulder / kassa. I samma pm får vi veta att det oberoende bolaget som sköter analyserna av seismikarbetet från NiznePaninsky behöver mer tid att räkna på de lovande resultaten, se tidigare pm. Här kan man ana en rejäl höjning av de uppskattade resurserna. Frågan är hur mycket. Besked kommer i Aug. I morgon är det bolagstämma och det skall bli intressant att närvara och bl.a hör vilka indikationer som gives beträffande listning på Small-cap och hur det går med andra potentiella förvärv av licenser. På dagordningen finner vi bland annat följande. Hoppas ni förstår innebörden.

_Punkt 14

Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar att emittera högst 1 030 000
teckningsoptioner, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, med
åtföljande rätt till teckning av nya aktier på nedanstående villkor.

Rätt att teckna teckningsoptionerna utan ersättning tillkommer Bolagets helägda dotterbolag Petrogrand Invest AB ("Dotterbolaget"). Teckning ska ske senast den 16 juni 2011. Styrelsen ska äga rätt att förlänga teckningstiden. Dotterbolaget ska efter teckning erbjuda befintliga och framtida anställda och ledande befattningshavare i Bolagets koncern ("Koncernen") att förvärva teckningsoptionerna.

Vid fullt utnyttjande av samtliga teckningsoptioner för teckning av nya aktier
kommer aktiekapitalet att öka med högst 6 865 923,62 kronor, vilket motsvaras av 1 030 000 aktier med ett kvotvärde per aktie om ca 6,67 kronor motsvarande en utspädning om ca 2,49 procent av aktiekapitalet och rösterna i Bolaget (vilket tillsammans med Bolagets teckningsoptionsprogram 2010/2013 ger en maximal utspädning om ca 4,98 procent).

Teckningsoptionerna ska tillsvidare behållas av Dotterbolaget, för att fram till
och med årsstämman för 2012 erbjudas (a) befintliga och/eller framtida anställda i Koncernen, samt (b) befintliga och/eller ledande befattningshavare i Koncernen. Anställda ska erbjudas att förvärva högst 50 000 teckningsoptioner vardera och ledande befattningshavare ska erbjudas att förvärva högst 100 000 teckningsoptioner vardera.

Anmälan om förvärv samt antal teckningsoptioner som önskas förvärvas ska ske på separat anmälningslista senast innan årsstämman för 2012. Vid överlåtelse till ledande befattningshavare och/eller anställda ska för varje teckningsoption erläggas ett pris motsvarande ett beräknat marknadsvärde för teckningsoptionerna med tillämpning av Black & Scholes-modellen per dagen för anmälan om förvärv av teckningsoptionerna baserat på en teckningskurs vid utnyttjande av teckningsoptionerna om 130 procent av den genomsnittliga volymviktade kursen under perioden 30 maj 2011 till och med den 14 juni 2011, som dock ej får understiga 15,50 kr._

Ser med spänning fram emot nästa P.M

PetroGrand ..... 1 - Very Strong Buy

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?