Post entry

Vad tidsbrist kan innebära (...och god jul)

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Har den senaste tiden fått erfara vad tidsbrist och brist på informationsflöde kan medföra för ens portfölj. Efter 11 månader med ett mycket bra trackrecord för portföljen har frefec surt fått erfara senaste månaden vad fort det kan snurra åt fel håll (skall väl endå inte klaga då 2009 har visat hyfsat resultat över året)

Som många med mig så hade jag stor tro på att Malka oil skulle vara ett nytt litet guldkorn på börsen och medföra en mycket bra 12. månad för portföljen, och mycket riktigt så kom (informationen) ryktet vi väntade på att ett bud på bolaget som låg över 33 öre/aktie. Frefec och många med han var väldigt glada och nöjda och bara väntade att ryktet skulle bekräftas från ledning och styrelse i bolag. Hade man vid detta tillfälle agerat som undertecknat normalt gör så skulle jag sålt undan halva innehavet och därmed klirrat hem en saftig vinst med ett gav på 0,17 då aktien rusade upp till som högst 0,24 öre måndagen därpå, men tidsbrist medförda att det inte hann säljas av och vad hände.......ledningen låter meddela att budet ej är seriöst..... Vid detta tillfälle hade man säkert om lite tid för eftertanke hade funnits sålt resterande (aktien stod då kring 0,20) och även det hade medfört en bra vinst för portföljen. Men, men tidsbrist medförde åter igen till att inget gjorde från frefec\' sida....och sedemera kommer då besked från ledningen att bolaget kommer säljas för "ynka" 820 M och att ledningen kommer behålla stålarna för att sko sig med höga löner och framtida dårliga affärer. Att något är fel och att det är skumraskaffärer om du frågar mig är klart, men detta borde man insett om tid till eftertanke. Nu har jag klivit ur Malka för gott med en lärdom som jag inte kommer glömma.

Dags att ta nya tag inför 2010 och att det förhoppningsvis kommer finnas lite tid till mer eftertanke och undersökningar.

Tills dess vill jag önska redeyepanelen en mycket GOD JUL och hoppas att tomten kommer till er alla med många saftiga jultips på goda investeringar för 2010.

God jul önskar frefec er alla!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?