Post entry

Touchdown X 2

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Tuochdown X 2.

Squeek, klonk landningsställ ner, och sen Touchdown med SAS i regnet. Hello fellows, i´m walking on swedish soil again ;o)

Malkas oils VD Maks Grinfeld och jag har varit ute och luftat vingarna lite på varsitt håll, jag i London och Maks i Tomsk. Undrar vad en pilsner kostar i Tomsk ? ;o)

Att SAS blöder förstog jag i det halvfulla planet från London Heathrow och i stolsfickan framför mig låg en några dagar gammal DI och när man slog upp den så står de om krisen i SAS. Undrar om flygvärdinnorna läser den ..Drog mitt strå till stacken i alla fall. Mycket att läsa ikapp när man är ute och semestrar UTAN sin PC med sig. Tufft värre...

Ett litet tjyvnyp av sublime om varför jag och Kim Dahlström inte kommenterar Epicepts kursfall och jag får väl säga för egen del att det beror på semestern just nu. Sorry about that sublime men jag ser att övriga bloggare har rättat ut en del. Håller med det dom övriga i svaren till sublime . Jag har nog försökt att hålla en rimlig update om mina bolag och då främst dom jag ha gjort en analys på. Epicept har jag inte analyserat på redeye. Har en fortsatt positiv inställning till bolagets möjligheter och har innehavet kvar. Faller beror väl på att några större spelare har sålt av stora mängder. CDV ? SEB ? Någon som vet får gärna delge mig detta. Har mycket annat att tänka på just nu.

Det kom ett VD brev från Malka oil idag och det ser ut som att Maks också har varit ute och rest, men i ett helt annat ärende. Tuochdown i Tomsk och samtal med berörda myndigheter och andra som på något sätt är inblandade i bolaget. Som jag tolkar det så har Maks nu tagit ett rejält grepp om händelserna och visar direkt var skåpet ska stå, vilket jag också efterlyste vid tillsättandet. Cheers Maks, och keep up the good work.

Några valda meningar från pressklippet :

Oljebolaget Malka Oils nytillträdde VD Maks Grinfeld, har nyligen besökt myndigheter och fodringsägare i Tomsk och han känner en STÄRKT TILLTRO till Malka Oil.

Vid ett besök hos myndigheter och fordringsägare i Tomsk betonade Grinfeld Malka Oils FINANSIELLA STABILITET.

Det var konstruktiva diskussioner där myndigheterna var tydliga med att poängtera att det INTE finns några anmärkningar mot bolagets fullföljande av licensvillkoren, uppger chefen.

Det NEGATIVA är att öppnandet av pipeinen dröjer ytterligare ett par månader. Jag hoppas ändå att bolaget kan hålla igång ett hyggligt kassaflöde under tiden vi väntar på att pipelinen öppnar igen. Det verkar nu mest handla om formella papper som inte är i ordning. Ovtjarkan nämns inte vid namn över huvudtaget och det känns som att han har skällt klart nu, Voff !! Maks morrade lite och visade tänderna eller så söp han hunden under bordet, och i Ryssland har man då per definition förlorat slaget. Starkt jobbat Maks ! Maks öppnar även ett representationskontor i Moskva vilket tydligen alla andra bolag gör som har affärer i Ryssland. Bra Maks !

Malka kommer att fungera på ett helt annat sätt nu och jag utgår från att pipelinen öppnas a.s.a.p men senast om 2 månader och då kan vi göra en första analys av Maks vid rodret. Ge honom dom första 100 golden days och sen bedömer vi vilken kapacitet han verkar ha. Jag är fortsatt positiv till bolaget och innehavet som jag köpte vid den lilla rusningen behåller jag under en längre tid känns det som nu. Dolda värden i backen och helt ny ledning, nya ansatser, rysk VD och även CFO talar flytande ryska, kontor i Moskva kommer att underlätta pappersarbetet och jag tycker redan nu att Maks verkar veta vad han har gett sig in på. Han tar så att säga tjuren vid hornen direkt och det känns vid en första anblick mycket bra.

Tack för dom uppmuntrande kommentarerna i bloggen "London calling" Fanns mer att skriva där om hur Skanska verkar finnas överallt där det byggs och renoveras. Skanska på varenda gul byggväst och bil. Överallt. IKEA syns på alla plastfickor med respassen. Alla har en sån plastficka i kontokortsstorlek i handen när dom kliver på buss och tunnelbana och sätter framför maskinen om säger "bleep". Det står, Home is the most important place in the world på den. Har inte kunnat svara på kommentarerna då jag såg att det fanns en del frågor där från bl.a richard . Återkommer senare med detta.

Maks klev in hos myndigheten i Tomsk och sa, I´m Back and i will be back if you mess around with my company. Själv klev jag in på puben och sa "a pint of lager please" och satte mig ner och njöt.

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?