Post entry

Tjära och fjäder

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag är inte riktigt beredd att rulla i tjära och fjäder än vad gäller Malka oil . Jag har dock beredskap för det...
Jag medger att jag känner lukten av tjäran, och fjädarna är kanske inte så långt borta . Måste vara det som kittlar i näsan :O) Förrätten får bli en hatt i micron ...

Det extremt låga oljepriset kommer förmodligen att knäcka ett och annat upstremoljebolag men jag hoppas att Malka reder ut likviditetskrisen.Det finns några saker som talar för att det kan lösa sig. När man hamnar i akut penganöd så är det en stor fördel att det finns stora och starka ägare bakom bolaget och det gör det i Malkas fall.

Svenska Petroleum - 7,1 % - Greenwich land Sec A/S - 5,9% - Vacha Sobraliev - 5,4% - Metroland - 5,1 % - men där finns även Robur fonder, Folksam och Norska Petroleumfonden.
Det finns naturligtvis stora värden i bolaget och jag blir förvånad om dom stora ägarna inte skulle vara beredda att skjuta till pengar då dom ändå får anses som långsiktiga i sitt ägarskap. Oljepriset kan mycket väl stiga till 60-70 Usd/fat till årsskiftet 2009-2010 och då är det helt plötsligt ett helt annat läge i oljebolagen. Det kan svänga fort. För tillfället så genomför dom alla en ökenvandring av det längre formatet och några kommer att stupa på vägen. Det ser ju betydligt sämre ut för Ginger oil och Thetys oil med många små ägare för att nämna ett par i mängden.

Extrastämman i mars avgör Malkas öde men jag tror att man kommer att skjuta till pengarna som behövs . Reserverna kommer att öka ytterligare med c:a 30% enligt bolaget och det kan fungera som krockkudde i det korta perspektivet. Ett uppköp av bolagets tillgångar kan inte uteslutas men jag ser hellre att bolaget kan leva vidare och sen dra fördel av ett stigande oljepris som kommer att komma framöver. Jag noterar också att det kinesiska oljebolaget Sinopec har skickat ut en skrivelse där dom ber sina raffinaderier att öka på bensinproduktionen p.g.a minskande lager. Sinopechar 30 raffinaderier i drift och dom svarar för c:a hälften av kinas konsumtion av petroleumprodukter.

"Även om Malka Oils styrelse bedömer att den aktuella situationen är kritisk så görs samtidigt bedömningen att bolaget är väl positionerat att tillvarata de underliggande värdena efter en rekonstruktion av utestående konvertibellån med efterföljande kapitaltillskott. Den erforderliga infrastrukturen och de nödvändiga tillstånden är på plats, borriggar finns tillgängliga i området och bolaget har tillskaffat sig värdefull kunskap om reservoarerna och dess egenskaper.

Malka Oil producerar för närvarande omkring 3 000 fat per dag och Styrelse och ledning har arbetat intensivt med att ta fram en långsiktig lösning för Malka Oil och dess finansiella struktur vilket resulterat i nedanstående förslag. Styrelsens bedömning är att rekonstruktionsförslaget är väl balanserat med hänsyn både till existerande aktieägare och konvertibelägarna. Konvertibelägarna kommer att ges möjlighet att bli aktieägare i Malka Oil och existerande aktieägare kan upprätthålla ett ägande i bolaget genom att delta i företrädesemissionen" säger Mats Gabrielsson, styrelseordförande i Malka Oil AB och fortsätter;

"Bolaget befinner sig i ett svårt finansiellt läge med ett begränsat antal alternativ till buds."målsättningen är 4 000 fat per dag när alla de existerande brunnarna är uppkopplade och i produktion. Malka Oil är därmed väl positionerat att ytterligare öka produktion och reserver när marknaderna så möjliggör "..Risken i Malka är mycket hög i skrivande stund....

Hoppet är det sista som lämnar människan :O)

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?