Post entry

Taktik i Malka?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Hej på er!
Har efter att Maks dubblat sitt innehav valt att slänga in en ytterst liten post i det bolag som vi älskar att hata, nämligen Malka Oil.

Ledningen har ju kommunicerat att så fort som affären är oåterkallelig så ska ledningen presentera sin nya affärsplan. Alltså vad vi ska göra med kassan på lite drygt 820 milj. kr.
Eftersom endast kassan motiverar åtminstone 19 öre per aktie så tyckte jag att det var helt ok att handla en liten post på 17 öre. Rea är ju alltid trevligt! :)

Det är ju nu klart att konkurrensverket i Ryssland redan har godkänt avtalet och affären är i princip skriven i sten. Det vi väntar på nu är alltså info och vad jag inte riktigt förstår är varför det hela tiden dyker upp enorma säljklossar på 17 öre? De som sitter på aktier borde väl vara måna om att behålla dem tills man åtminstone vet vad styrelsen har att komma med? Särskilt när kassan faktiskt är värd 19 öre och inte 17!

Är dessa aktier verkligen till salu? Eller ligger de där för att stressa småsparare till att sälja för 16 öre i stället och sedan fånga upp dem på andra sidan så att säga? Jag själv tycker det verkar riskabelt i så fall eftersom en stor del av aktierna i så fall kan ryka på 17 öre fast man egentligen hade tänkt att öka på sitt innehav. Men detta kanske går jämt upp mot de som man kan köpa på sig på 16 i stället?

Vet att det är mycket tjuv och rackar-spel på börsen och det vore trevligt om någon med mer erfarenhet än mig kunde förklara lite vad som ligger bakom sådana här saker.

You may enlighten me. :) Nu ska jag titta till mina Vitrolife. Verkar vara nåt på gång där.

Mvh. / Y_T

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?