Post entry

Petrogrand Plug & Abandon

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Petrogrand började borra i Feb-Mars. I Maj nådde de måldjupen i samtliga brunnar. De rapporterade om fynd av kolväten i brunnarna och lager av olja. Sedan har inget mer hänt.

Att Petrogrand inte rapporterar korrekta resultat från sina borrningar som finns är skandalöst dåligt. De har borrat färdigt tre brunnar och skickat ut flera luddiga PM med info som omöjligör en normal värdering av fynden.

Väsentliga detaljer utelämnar dom som kan avgöra om dom borrat torrt eller ej.

De har utelämnat det jag påpekat tidigare info netpay hur stor oljekolumn i Z led de hittat. Det är en process som är både enkel och snabb att göra. Det gör man genast när man hittar olja.

I Africa Oil kom info direkt om netpay i Ngamia. I Puntland där deras dotterbolag Horn letar olja är man inne nu på andra borrningen och hittils redovisat netpay.

I alla andra oljebolag jag följt redovisar man alltid netpay snabbt om de gjort oljefynd.

Alla de oljebolag jag följt som letar efter olja och aldrig kommer med vettiga nyheter har borrat torrt och inget netpay att redovisa.

Därför är det sannolikt att anledningen bakom Petrogrands skumma resultat att de borrat torrt i samtliga brunnar.

Varför annars är de så sena med info om netpay medan alla andra meddelar de direkt vid oljefynd. Att Petrogrand skulle göra annorlunda är troligen ej. Att de borrat torrt vid samtliga hål är sannolikt. Och borrat torrt innebär hittat små mängder olja som anses ej kommersiella. Precis som sovjetiska oljeborrningsteam gjorde på 70 talet. De hittade lite olja, och bedömde den som ej kommersiell och gjorde Plug & Abandon.

Troligen det som Petrogrand kommer göra och som det finns goda chanser kan stå i nästa PM!

Attt PG-fansen sedan hävdar andra åsikter om Netpay att PG ej behöver göra det och att det behövs ej är rent skitsnack. Det visar att dessa är amatörer och ej kan bedöma resultat från oljebolag. Dessa amatörer löper också större risk att se sin aktiedepå mer än halveras när sanningen blir uppenbar!

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?