Post entry

Petrogrand Pannkaks Slakt

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Petrogrand meddelade i Augusti att man borrade torrt. Man hittade ingen olja som var värd att jobba vidare med. De såg spår av kolväten men inget mer. Uppdaterat: Idag 31/10 släppte de sin rapport, den innehöll ingenting. Förutom info om 25 rör...

Sedan har Petrogrand fört en tynande tillvaro på börsen med en stadigt sjunkande kurs. Storägare har fortsatt sälja sina förlust aktier.

Samtidigt har haussningen på placera forumet & Redeye tagit fart igen.

Det gamla måsgänget har återigen börjat fantisera ihop sina alternativ alster över de dolda framgångarna som bara de "vise" kan tyda i Petrogrands mystiska PM.

Exempelvis att det inte handlar om torrborrningar. Trots att man borrat tre brunnar som gett värdelösa resultat. De få spår av kolväten som finns där är ändå kommersiella.

Exempelvis att man hittat nya strukturer i marken som är extremt lovande. Att Gazprom har därför kontaktat Petrogrands VD Maks personligen för bizz möte i äkta dold rysk agenda.

Att Petrogrand hittat oljebolag, ex Selene Oil som de flesta seriösa skribenter dömmer ut. Plötsligt har de "vise" i Petrogrand funnit hemliga oljetillgångar i det bolaget.

Att med hjälp av fracking kommer man utöka oljan i marken plötsligt till 50 miljoner fat.

Att Maks återigen kan berätta hur lyckosamma borrningarna var med tanke på situationen i Ryssland. Och därför behövt ej kunna tala sanning tidigare. Att det gäller att kunna den ryska bizz kulturen. I själva verket har Petrogrand enorma licenser och gänget med insikt får plötsligt vara med på den himmelska resan.

Antalet skribenter som har hemliga affärs kontakter med insider information har också dykt upp på placera. Deras kontakter visar att Petrogrand ska bli stora PETROGRAND och snart meddela den stora nyheten.

Eller så är det bara ett gäng lögnare som hittar på historier om Petrogrand som vill ha igen lite loosade pengar på andra lurade småsparares bekostnad.

Det som jag tror är att Petrogrand kassa sinar som en ström och att nästa PM kommer bli katastrof. Att drömmen om PETROGRAND blir petro-pannkaka.

Uppdaterat: Petrogrands rapport innehöll inget nytt förutom att man hittat 25 m rör i ett hål som blockerade det. Givetvis hittade de olja men inga kommersiella mängder. DVS en torrborrning. Sedan framkom inget om Förvärv, fracking, nya licenser, borrplaner...

Allt som det spekulerats om innan på Petrogrands Placera forum är bevsligen nu helt fel. Vilka har rätt och vilka har fel. Samt vilka ljuger stort?

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?