Post entry

Petrogrand levererar på allvar just nu

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

En hel del har hänt i Petrogrand den senaste månaden. Petrogrand har startat igång de resterande två borrningarna helt enligt tidsplan. Just nu rullar borr-programmets samtliga tre borrar för fullt. Men bäst av allt är utan tvekan kvällens mycket trevliga och positiva PM. Petrogrand visar nu återigen sin styrka att man lyckas leverera i Ryssland. Petrogrand har nu fått ett mycket viktigt strategiskt partner avtal på plats med respekterade Geogroup. Banden mellan Kreml, myndigheterna i Tomsk och Petrogrand växer sig allt starkare.

Petrogrand tillkännagav den 31 augusti 2011 att bolaget skulle inleda ett strategiskt partner avtal, om en försäljning av 5% av Petrogrands dotterbolag Petrogrand E&P som äger licensen Nizhnepaninsky med 411 miljoner fat C3 reserver. Idag fick Petrogrand äntligen klart bolagets strategiska partner avtal. Detta presenterade Petrogrand med ett PM kl 18.00.

Petrogrands strategiske partner är Geogroup.

"Geogroup är en ingenjörsfirma specialiserad på geologi och prospekteringsarbete. Bolagets specialister har mer än 25 års erfarenhet av prospekteringsarbete i Tomskområdet. Bolaget startades 2005 och har mycket god geologisk expertis. De har framgångsrikt samarbetat med lokala myndigheter, forskningsenheter och bolag under många år. En av de ledande geologerna och medgrundare är V.I Sedunov."

https://www.avanza.se/aza/press/news.jsp?newsArticleId=N1892396

Jag har länge funderat över varför processen dragit ut på tiden, och mitt dröm-scenario har varit exakt det som just nu hänt. Min teori är att Petrogrand och Geogroup velat vänta en bit in i första borrningen, (där man tidigare hittat kolväten på Sovjet tiden) innan man signerar avtalen. Man har velat vänta för att man skall vara säker på att olja finns på licensen. Då Petrogrand utför löpande tester så tror jag nu att Petrogrand bekräftat olja. Frågan är inte längre om man kommer att hitta olja utan frågan nu är vilka volymer det handlar om.

Jag tror alltså att ända anledningen till att avtalet dragit ut på tiden är att Geogroup verkligen velat försäkra sig om att det finns olja, innan man köper 5% av Petrogrand E&P samt även släpper 5% av sitt egna bolag.

Jag ser idag det som uteslutet att Petrogrand inte kommer hitta olja. Först kan jag omöjligt tror att Petrogrand rekryterat tre toppar från ryska näringslivet som skulle chansa bort sina karriärer. Sedan har jag även svårt att tro att ett respekterat bolag som Geogroup köper in sig på 5% i Petrogrand E&P samt släpper 5% av sitt egna bolag för en chansning på om att det finns olja eller ej. Det är för stora krafter inblandade nu för att tre stycken torr borrningar skall ske helt enkelt.

Jag rekommenderade köp av Petrogrand den 1 mars, den köp rekommendationen vill jag nu höja kraftigt efter allt som hänt den senaste månanden.

Jag räknar kallt med att Petrogrand vid träff på större volymer kommer stiga en bra bit över 100 kr aktien. Jag räknar även med att kursen kommer stiga upp mot 40 kr aktien innan vi får första borr-resultatet, då det nu sakta kommer gå upp för lite större aktörer vad som är på väg att hända.

Räknar man på risk/reward så är Petrogrand fortfarande löjligt lågt värderat. Så ni som inte redan har satt er in i bolaget ger jag nu rådet att spendera en del tid kring caset Petrogrand då mycket talar för att Petrogrand kommer bli en av 2012 års kursraketer.

Vänligen ta och spendera lite tid kring mina senaste två inlägg

http://www.redeye.se/aktiebloggen/petrogrand/petrogrand-riskreward-kop

http://www.redeye.se/aktiebloggen/petrogrand/petrogrand-har-oppet-mal-just-nu

STRONG BUY

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?