Post entry

Petrogrand - Hur länge vågar man avstå?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Africa Oil gick idag ut med ett pressmeddelande om att man hittar ytterligare olja i deras brunn. Men det fanns material i pressmeddelandet från Noruma som jag ser från Petrogrands håll intressant hur de lägger värderingar och således riktkurser!

Det jag tänkte på från deras pressmeddelande är just detta:

"Vi har haft som tumregel att 20 meters oljekolumn motsvarar 50 miljoner fat oljeekvivalenter (mmboe). /.../ ", skriver bankenbland annat.

Med tanke på de senaste uttalandet , eller de två senaste faktiskt så kan vi ju själva fundera på liknande idéer kring Petrogrand.

Enligt de uppgiftersom Petrogrand själv har lämnat så är ju Jura-6 på ca 10 meter sandstensreservoar (Ser man på flaskan, sidan 11 så är det ju en total om 9 meter) vilket innebär att enbart denna nivån bör i samma logik som Aois nivå motsvara ca 25 miljoner fat vid kommersiell utvinning.

Då har vi fortfarande två oljeförande zoner kvar i brunn N-232.

Ser vi till brunn Z-6 så tror Petrogrand att man har en oljeförande zon där som nu ska bevisas(processen är igång) om 20 meter tjock sandstendsreservoar av kondensat olja, som också är dyrare än "standard"-oljan.

Jag tror även i denna brunn att det finns flera nivåer förutom denna som är intressanta och som kommer bevisas när testningen är klar.

Då har vi inte heller berört brunn R-3 över huvudtaget!

Så enbart dessa två nivåer (ena är bevisad, den andra är snart bevisad) ger enligt Nomuras egen tumregel i så fall 75 miljoner fat olja. Tar vi 75 miljoner fat x 4 $ x dollarkursen 6,91 så får vi ett värde på 2073 miljoner kr eller en aktiekurs på 51,82 / aktie.

Och då räknas inte 10 kr i kassan med eller det planerade förvärvet som också har ett härligt värde för bolaget, förutom resterande nivåer där vi redan idag har oljeförande zoner!

När folk inser detta lär det ju inte dröja länge förrän vi lämnar dessa nivåer för gott :)

Vänligen,
Xenofex

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?