Post entry

Petrogrand har öppet mål just nu

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Efter att jag noggrant gått igenom alla variabler i caset Petrogrand så är jag nu helt övertygad om att VD Maks Grinfeld kommer signera ett mästerverk under 2012. Petrogrand har givit marknaden allt en investerare behöver och tyvärr är det få som lyckats plocka upp alla pusselbitar. Jag skall nu klargöra några viktiga detaljer kring Petrogrands framtid.

Vi börjar med att lilla Petrogrand nu i februari rekryterat tre personer i den absoluta toppen inom ryskt näringsliv. Först ut är Igor G. Solyarskiy som har anställts som förste vice-VD för Petrogrand och kommer närmast från statliga Transneft där han varit vice-VD under de 10 senaste åren. Transneft är ett bolag med fler än 110 000 anställda. Igor G Solyarskiy är en person att betrakta som en av Rysslands absoluta tungviktare.

Nummer två ut är Sergey E. Chigay som har senast arbetat på Gazprom Dobycha Shelf där han varit ställföreträdande chef för geologi- och prospekteringsavdelningen. Sergey E Chigay är en mycket respekterad man inom rysk oljeindustri.

Och sist men inte minst har lilla Petrogrand anställt Alexander Y. Baranov som arbetade senast på det statliga oljebolaget Rosneft. Även detta en mycket tung och respekterad man inom ryska oljeindustrin.

Samtliga tre tillhör det absoluta toppskicktet inom ryskt näringsliv, om Petrogrand skulle rekryterat några tyngre hade bolaget fått anställa Vladimir Putin i egen person. Att lilla Petrogrand lyckats anställa dessa tre herrar är inte bara en sensation i sig, utan det klargör för mig att Petrogrand sitter på enorma oljereserver och affärsplanen är mycket större än den bolaget kommunicerade till marknaden 26 mars 2010.

Jag skall försöka ge mig på en parallell för att kunna beskriva hur stort det är av lilla Petrogrand att lyckas med dessa tre rekryteringar. Vi leker nu med tanken att ett litet Svenskt biotech bolag som sitter på en hemlig produkt som befinner sig i slutet av fas 3. Då helt plötsligt anställs vice VD för Pfizer, samtidigt anställs även en av topp-cheferna för Johnson&Johnson som har 116 000 anställda, sedan anställs även en av de högsta cheferna inom forskning från Astra Zeneca. Hur tror ni marknaden skulle reagera? Jag tror aktien skulle skjuta i höjden då marknaden skulle tolka scenariot som att bolaget kommit på ett revolutionerande läkemedel som kommer få enorma proportioner världen över.

I Petrogrands fall så gick denna nyhet marknaden mer eller mindre obemärkt förbi. Dessa tre herrar tar inte en anställning i ett litet svenskt bolag utan vidare. När dessa tre herrar tar en anställning vet de exakt vad som är på väg att hända. Och lägger man sedan ihop ett plus ett så förstår man att något mycket stort kommer att hända i Petrogrand inom en snar framtid.

Lägger vi nu till att ledningen under samma period, alltså i slutet av januari, tecknat sig på optioner där inlösen är 15,5 kr och premien per teckningsoption är 1,50 kr. Så börjar pusselbitarna falla på plats.

När vi därefter läser i Q4 rapporten den 29/2 under rubriken Ord från VD, som då uttalar sig med orden att man ser med intresse fram emot borr-resultatet av brunn 1 som är påbörjad, på grund av att man borrar precis intill en tidigare brunn där man under sovjet tiden bekräftat kolväten. Att man nu år 2012 med ny teknik och efter att Petrogrand med hjälp av omfattande seismisk ökat tidigare C3 reserver från 65 miljoner fat till hela 411 miljoner fat, skulle borra torrt ser jag som extremt osannolikt.

Vi har vid lyckade borr resultat 5 miljards värden i Petrogrand och möjlighet till en aktiekurs på långt över 100 kr. Inom snart framtid kommer vi veta utfallet, men när jag sammanställer all information jag hittat om Petrogrand så vill jag vara så fräck och påstå att Petrogrand idag är en ren straffspark utan målvakt.

Risken att Petrogrand bommar samtliga tre borrhål, och att det tre nyanställda topparna inom ryskt näringsliv skall stå kvar med svansen mellan benen är för mig högst osannolikt. Men skulle vi missa straffsparken utan målvakt så har Petrogrand cirka 400 miljoner kvar i kassan, vilket motsvarar cirka 10 kr aktien.

Efter snart 20 år på börsen så kan jag med handen på hjärtat säga att Petrogrand är ett av de absolut bästa caset jag någonsin fått uppleva.

Lycka till gott folk

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?