Post entry

PetroGrand - Flockbeteende

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Flockbeteendet slår till på börsen med ojämna mellanrum. Senast i aug förra året för att nämna det som ligger närmast i tid. Den som förstått flockbeteendets mekanismer gjorde tvärtom. Även enskilda aktier får då och då smaka på kosekvenserna av denna impuls/kraft. Petrogrand fick göra det i fredags. Det som startade med en besvikelse från otåliga och okunniga ultrakortsiktiga traders utvecklades under den allmänt dåliga börsdagen till ren panik. Rent vansinne förstås eftersom delårsrapporten och övriga pusselbitar stärkt bilden av att något mycket stort är på gång. Så vad gör man när man ser flockbeteendet styra en fredagseftermiddag? Man passar på att köpa billiga aktier förstås. Därefter lyfter man på hatten.

Studera den underhållande bilden av flockbeteende i den bifogade länken. Den säger egentligen allt.

http://www.google.se/imgres?q=buy+sell&um=1&hl=sv&sa=N&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbnid=20258NICeevIVM:&imgrefurl=https://bunny1980.wordpress.com/2011/07/06/buy-buy-sell-sell/&docid=FvlREHoz2xTnzM&imgurl=http://bunny1980.files.wordpress.com/2011/07/buy-buy-sell-sell.jpg&w=1000&h=923&ei=X1alT-uyJ4f-4QSS7NGkCQ&zoom=1&iact=hc&vpx=127&vpy=148&dur=79&hovh=216&hovw=234&tx=138&ty=95&sig=113449779989407958874&page=1&tbnh=154&tbnw=167&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:0,s:0,i:70

På grund av eller kanske snarare tack vare att brunn N-232 visat olja/gas på fler ställen kommer tester inkluderande produktionstester att utökas. De omfattande testerna för tankarna till något av större betydelse än man initialt hoppats på. Den normalt så försiktige Maks Grinfeld uttrycker sig ovanligt positivt. Kommentaren i samband med anmälan till auktionen av grannlicensen tycker jag även den avslöjar mer än de flesta förstått. Citat: "Vi bedömer att det finns synergier med Nizhnepaninsky licensområde vad gäller utbyggnad av infrastruktur varför detta fält är av intresse för oss"

Tidsåtgången för att testa bedömdes i årsredovisningen som kom ut den 17:e april till mitten av sommaren. När man i delårsrapporten säger slutet av sommaren är det ingen Big Deal. Man skall även ha i minnet att många områden runt Tomsk gör sig bättre på vintern då det råder djup tjäle i marken. Sommaren kom tidigt i år. Möjligen finns fler förklaringar till förseningen än de jag nämnt ovan men det blir spekulationer.

I årsredovisningen den 17:e april säger VD citat: ”Vi har även fortsatt att utvärdera förvärv av tillgångar både producerande och de i prospekterings / utvecklingsfas. Detta arbete kommer att ske parallellt med de prospekteringsborrningar vi genomför.

På torsdag är det bolagsstämma. På dagordningen punkt 14 står att läsa följande:

Punkt 14. Styrelsen föreslår att årsstämman bemyndigar styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen under tiden fram till nästa årsstämma, fatta beslut om emission av aktier, optioner och/eller konvertibler i Bolaget. Styrelsen ska kunna besluta om nyemission av aktier, optioner och/eller konvertibler, att därvid äga avvika från aktieägarnas företrädesrätt och/eller med bestämmelse om apport, kvittning eller eljest med villkor, som vid fullt utnyttjande får motsvara maximalt 30 procent av Bolagets aktiekapital. Skälet till att styrelsen skall kunna fatta beslut om nyemission med avvikelse från aktieägares företrädesrätt är i första hand att Bolaget skall kunna emittera aktier, optioner och/eller konvertibler i samband med förvärv av bolag eller rörelser.

Styrelsen eller den styrelsen därtill förordnar föreslås äga rätt att vidta de smärre ändringar i besluten ovan som kan föranledas av registrering därav hos Bolagsverket eller Euroclear Sweden AB. För beslut enligt denna punkt krävs biträde av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Hade jag själv varit säljare av ett oljefält och önskade partiell exit. D.v.s ett visst fortsatt ägarintresse hade jag ställt som krav att de aktier jag delvis kommer att erhålla inte har utsatts för omfattande positiv information före den dag jag ämnar erhålla dem. Jag önskar aktier under 50 kr men inte när de står i 100 kr. Med andra ord; Jag vill få aktierna och sedan vara med och dela på en fantastisk uppgång. I så fall kan jag tänka mig att sälja till ett riktigt lågt pris. Win-Win. Om min egen spekulation bär innehåll av substans, vore det likaledes klokt att ingå en stor affär i god tid före det att gediget borresultat skall presenteras. Undertecknad tror och hoppas därför på att PetroGrand hittat något riktigt värdefullt och som kan bli klart redan före halvårsskiftet.

Närmast till hands är bolagsstämma samt pm om de övriga två brunnarnas slutfas.

Avslutningsvis vill jag gärna påminna om ”De Tre Vise Männen”. Varför har de börjat arbeta för i sammanhanget lilla PetroGrand? Någonting av större betydelse borde snart få se dagens ljus. Jag längtar dit.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?