Post entry

Petrogrand - Billig kassa?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Malka oil har ju bytt namn till Petrogrand .Man har lagt alla tvister bakom sig efter att Gazprom köpte STS verksamhet i Ryssland och vapenskrammlet har tystnat.

Malka fick 820 milj för sin verksamhet och idag efter att man bytt namn till Petrogrand . Efter skatter/ utdelningar så finns det ca 620 milj kvar i kassan som ger ett värde på ca 16- 16,50:-/aktie.

Enligt senaste rapporten så förlorar Petrogrand inga pengar utan går snarare plus p g a sina placeringar i Rysk bank. Så långt är allt bra....Men varför händer det inget?? Max Grinnfeldt har haft lång tid på sig att presentera något förvärv efter att han flertalet gånger har påpekat att det analyseras flertal bolag som är intressanta för uppköp. I alla fall så borde man kommunicera ut hur detta framskrider,har man ratat någon? hur många finns kvar? Max tiger som muren,har inget att komma med av intresse för aktieägarna som ser sina investeringar krympa för varje dag. Aktien har rasat ca 35% på tre månader. Är detta ras befogat när man har en kassa som är värd 16,50:-/aktie? Max vill heller inte ge någon längre kommentar ang Gazproms nya krav på bolaget utan avfärdar det som grundlöst och utan substans,därför har man heller inte brytt sig om att avsätta medel i bokslutet för ev skadestånd som kan uppkomma. Denna Max Grinnfeldt..Vem är han egentligen? Uppenbarligen så är han eller så anser de stora ägarna att han är bättre än den förra ledningen, vi mindre aktieägare är kanske inte lika imponerade eftersom ingen hittils har presterat något som gagnar varken stora eller små aktieägare.

Är då detta bolag billigt att gå in i nu när värdet ligger 40% under kassans värde eller är värdet på aktien befogat? Även om det inte kommer någon info ang förvärv så är det billigt i nuläget och aktien borde handlas till ca 13: men marknaden och jag är inte ense i denna fråga.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?