Post entry

Ovtjarkan i Tomsk

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det har tydligen legat en stor jättelik rysk Ovtjarkahund begraven under oljan i Tomsk.
Den kaukasiska Ovtjarkan är mycket stor och mycket lynnig i sitt temperament och kan gå till attack när man minst anar det. Krävs en mycket handfast Ordförande för att hålla den i schack...

Turerna i Malka oil är minst sagt besynnerliga får man väl lov att säga. Vice VD Mikhail Malyarenko (MM) försökte alltså sätta Malkas helägda dotterbolag STS i konkurs och det kan ju verka märkligt när man själv är storägare i bolaget med en ägarandel om 4,1 %. Det är nu Ovtjarkan börjar lukta unket.

Paniken var total i handeln ett tag igår efter MM:s pressutskick -brev - och folk skrek konkurs. Jag undrade lite igår varför han skickade ut det över huvud taget. Nu vet jag. Ett sista desperat försök från en desperat man att få kontroll över hela Malka oil men det verkar skita sig, som tur är för alla aktieägare. MM hade ju redan förlorat slaget i domstolen i Tomsk. Ovtjarkans tänder bet i sten.

Malkas helägda dotterbolag STS sköter allt det operativa arbetet och har licenserna samt all utrustning. Om jag har förstått allt rätt så har ett MM kontrollerat bolag levererat diverse utrustning till STS och där fanns alltså den påstådda skulden som föranledde MM att försöka sätta STS i konkurs.

Domstolen i Tomsk avslog med rätta ansökan då skulden till MM:s bolag redan var betald.

MM visste ju om avslaget men gick ändå ut med falsk och helt felaktig information om läget i STS i ett förmodligen sista desperat försök att förhindra den rekonstruktion som pågår. Morr !

Enligt mig så tog MM en rövare och hoppades på att domstolen inte skulle se att skulden redan var betald. Tänk om MM hade haft dom rätta "kontakterna och det rätta smörjmedlet" så hade det kunnat gå vägen och då hade Malka varit riktigt illa ute. MM har alltså varit ute efter bolaget en längre tid och gjorde ett sista desperat försök med en felaktig konkursansökan.
Ordf Gabrielsson skräder inte på orden när det gäller MM och att han själv ville ha MM som Vice VD för att ha fienden så nära som möjligt ska Gabrielsson ha all heder av. Ett taktiskt och vågat genidrag av Mats Gabrielsson att ha kopplet på Ovtjarkan i ett säkert grepp. Han påstår också att MM har gjort kriminella handlingar och stulit pengar från Malka och fört över dessa till sitt egna bolag och det är ord och inga visor. MM kanske hade ambitionen att bli en ny Oligark i Tomsk. Voff voff !!

MM är en "pain in the ass" för alla inblandade och förhoppningsvis så kommer han att manövreras ut helt och hållet och endast finnas kvar som en liten minoritetsägare i Malka. MM: är hårt skuldsatt och det är enligt mig en av anledningarna till hans panikartade försök att sätta STS i konkurs på helt felaktiga grunder, och MM kan förmodligen inte ens vara med i emissionen och då kommer MM:s ägarandel att förtvina ner till tiondelar och sedan är han passé, hoppas vi. MM måste bli rumsren innan han skäller och gnäller...Voff voff !!

Enligt Mats Gabrielsson så är rekonstruktionen av Malka oil redan i hamn . Kritiken mot Ordf och övriga styrelsen jag har är att detta var känt redan för ett år sedan och skulle naturligtvis ha kommunicerats till alla inblandade. Nu sitter man och gör prognoser på bolaget UTAN att veta vad som försigår under myllan i Tomsk. En stor lömsk hund skäller och bråkar så det hörs ända till svedala. Vital information har undanhållits och det är ju inte speciellt roligt då man sitter och räknar på bolaget. Grrr, Mats !!

Den senaste reservbedömningen kommer att göra bolaget mera attraktivt för placerare och vi kommer att få klassificeringen svart på vitt inom 2-3 månader hoppas vi. En ökning på c:a 350 % på OIPEN och det är enorma siffror alla dagar i veckan. När rekonstruktionen blir klar och nya siffror över bolagets oljetillgångar 2P kommer, så bör i rimlighetens namn kursen börja leta sig mot högre höjder. Ev uppköp är en härlig krydda i bolaget. Jag bedömer sannolikheten till detta som stor. Voff voff ...

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?