Post entry

Möjliga fall för Malkan oil på Måndag

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

God kväll!

Har inte Malkan oil själv men jag blev lite nyfiken och tittade lite tillbaka i historien på följande samband:

1. handelsstopp
2. massor med uppmärksamhet i media
3. spekulationer om vem som kan ha lagt bud och hur mycket.
4. Funderade även om dagen då det händer har någon betydelse. Det vill säga blir folk tokiga under helgen och haussar upp inför måndagen eller inte.

Kom fram till följande:

- Det blir alltid en kraftig rekyl. Upp eller ner. Men samtliga fall jag har tittat på har rätat upp sig i rekylens riktning men ca 5 % över gårdagens kurs.

- Veckan om har följt har i de fall som rekylen gått ner hämtat upp sig till EMA (18dagar) nivån.

- I de fall rekylen har varit kraftigt upp har kursen stannat i snitt 7-12% över gårdagens kurs. Klart över EMA (18dagar).

- Volymerna dock har varit svåra att tolka. Volymerna är helt klart på årshögsta nivå och ryckiga. Vet inte egentligen hur man tolkar sporadiska och enorma volymer som under dagen kommer och går. Faktum att det är ryckigt visar ju att det är några få stor-investerare och inte en stor massa som handlar. Vilket i sig är farligt eftersom stor ägarna påverkar kursen och utnyttjar små handlarna.

Så om man ska spekulera i vad det troliga är:
Kursen har sen årsskiftet legat mellan 0,05-0,35. det har ju spekulerats att 16 oktober ska en spekulant ha erbjudit en premie på 78 procent. Den baseras på snittkursen månaden innan 18,8 öre, att jämföra med budet på 33,48 öre.
Lägger man in det jag har tittat på mina scanningar så skulle det ge en kurs på runt 0,25-0,35. Det är ju en kraftig uppgång jämfört med idag. Men det som skiljer Malkan från de andra företagen jag har tittat på är att aktiekursen är ju när firmärkes aktier.

Huruvida det kan få investerare att köpa mer än de skulle ha gjort kan jag inte säga. Tittar man på de senaste åren har ju de senaste 3-6 månaderna haft en kraftig ökning i volym, vilket visar att det finns intresse och exponering, vilket borde ge styrka till rekylen.

Helt klart, måndag kommer att vara en bra dag för duktiga day traders. Med relativt liten kapital kan man tjäna lite pengar på rekylen uppåt.

helt klart, spännande måndag.

Ha en trevlig helg,
Shahram

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?