Post entry

Malkas tjära o fjäder...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

EXTRA BOLAGSSTÄMMA I MALKA OIL AB GODKÄNNER STYRELSENS BESLUT OM FÖRETRÄDESEMISSION SAMT FÖRTIDA KONVERTIBELKONVERTERING

En extra bolagsstämma i Malka Oil AB (publ) avhölls idag i Stockholm. Ärenden på stämman var i huvudsak att besluta angående den föreslagna företrädesemission samt förslaget angående förtida konvertering av bolagets konvertibelskulder till aktier. En företrädesemission är aviserad och idag är sista dagen för handel med företrädesrätt..

Jag hade klätt av mig i bara mässingen när nyheten om förtida konvertibelkonvertering i Malka kom och att det var total ebb i kassan och var beredd att tjära in mig och sen rulla i fjäder. Jag känner att jag kan lägga undan både tjäran och fjädrarna i garderoben för tillfället.

Jag känner dock lukten av den men inte så starkt...

Malka kan nu betala av sina leverantörsskulder och se framår med nypåfylld kassa. Många räknade nog ut Malka helt men det finns stora och starka ägare bakom bolaget vilket har varit av stor betydelse när det krisade. Kursen bör leta sig upp över kronan inom kort och om bara oljepriset ville stabilisera sig över 50 Usd/fat och helst upp mot 60-65 Usd/fat så är Malka med på banan på riktigt igen. Kursen har gjort en riktig U-sväng med en bottennotering på 0,18 kr och har i skrivande stund klättrat upp till 0,46 kr under stor omsättning ska tilläggas..

Olja finns i mängder men det gäller att få lite bättre fart på produktionen innan marknaden får upp ögonen och tilltron på bolaget. Bolagets reserver är viktigare än produktionen men dom måste få upp antalet fat så man kan hålla igång ett kassaflöde och helst visa en minde vinst även på blygsamma volymer. 4000 fat/dag i ett första skede enligt bolaget. Största ägaren SPE sa i höstas att dom såg en stor potential i Malkas reserver och man har öka på innehavet även i dessa oroliga tider till 7,1 % från tidigare 5,0 %.

Det är en bra och viktig signal när största ägaren visar sin tilltro till bolaget och i Malkas fall så är det ju som för dom flesta små upstreambolag att det kollapsade oljepriset har fått svåra efterverkningar på bolagens kassor. Dränering av kassan är det rätta ordet..

Om vi får ett stabilt oljepris på i första hand runt 50 Usd/fat och sen ytterligare ett lyft upp mot 60-65 Usd/fat så kommer dom små oljebolagen att få revansch efter en tids ökenvandring i ingenmansland.. Torrt, ensamt , bortglömda....Malka är krisvärderat idag men jag tycker det finns stora möjligheter till betydligt högre kurser om marknaden spelar oljebolagen lite i händerna med ett högre oljepris och att dom själva visar att det går att få upp produktionen i nivå med vad dom prognostiserar..Uppköp är alltid ett alternativ som inte ska förbises utan ses som en krydda i bolaget.. Relativt hög risk men med god potential till kurslyft....Är man dessutom riktigt långsiktig 3-5 år och tror på höjda oljepriser så är nog dagens kurs att ses som en straffspark, utan målvakt...

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?