Post entry

Malkas affär.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Alla har väl läst om budet på 118 USD = 820 MSEK på Malka Oils dotterbolag STS-service som håller licenserna för oljeutvinningen. Malka är nu värderat till "kassan", om och när affären går igenom.Lägg till några procent för dotterbolaget STS-Mangement som sköter bl.a den löpande bokföringen och den juridiska biten åt just det ev sålda STS-service. Aktieägarna måste först godkänna affären på extrastämman i december.

Av gårdagens rapport kunde vi läsa att Malka kommer att få tillbaka momsinbetalningar från 2005 till dags dato, men hur många miljoner det rör sig stod inte att läsa.Frågan är vad som blir kvar när STS blir sålt ? Kassan samt management. VD Maks Grinfeld säger samtidigt att man ligger i förhandlingar om förvärv :
Malka Oil avser inte att använda pengarna från STS-Service till en enda stor affär utan kommer istället sprida ut dem på flera affärer, menar Malkas VD.

Det här gör vi för att bolaget ska kunna stå på flera ben, och inte som hittills, bara på ett, säger Maks Grinfeld. Det mesta har vänts på ände, och Malka kommer att vara ett nytt bolag med stadd kassa som kanske redan har ett eller fler bra förvärv inom räckhåll. Det är alldeles för tidigt att ens försöka göra en analys över det nya Malka innan vi vet vad man kommer att köpa. Kurssvängningen idag visar att ingen vet vart Malka är på väg. Förvirringen verkar total. Först tokrusar kursen och nu faller den under "kassan". Oljelicenser lär det vara, men frågan är var ? Sibiren igen ? Något annat land kanske ? Frågan är om Maks redan har hittat något "fynd" till reapris ?

Maks Grinfeld har jobbat med flera parallella scenarior för bolaget och en var att invänta reservuppdateringen samtidigt som man har jobbat på och sänkt prod kostnaderna med 30% . Ett annat spår har varit att titta på nya förvärv under tiden ,och nu har man bestämt sig för att det förmodligen kommer att bli en bättre affär för aktieägarna än att sitta och vänta in ett ev bud, efter en reservuppdatering. Retligt att ändå inte få veta hur mycket olja det fanns på licenserna. Den västerländska siffran från D&M med 43 miljoner fat från 2008 som väl bör vara den man gått efter ger ett pris på 2,74 usd/fat för Malkas 2P, sannolika reserver.

Kursen kommer att cementeras på dagens 0,19-0,20 SEK ända tills affären är i hamn och först då kanske vi får vet hur väl kapitaliserat det nya Malka är med en kassa på 820 MSEK + Momsåterbetalningarna minus ev restskulder. Behåller innehavet och inväntar lite mer klargöranden ju närmare en affär vi kommer..Vart e Malka på väg ??
Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?