Post entry

Malkan säljer

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Malka Oil har tecknat bindande intentionsavtal om att sälja sitt produktionsbolag STS-Service till Gazprom Neft. Köpeskillingen är 820 miljoner kronor i kontant, motsvarar 0:20 öre per aktie.

Transaktionen är villkorad att bli godkännand av Malka Oils aktieägare, Rysslands konkurrensverk och Gazprom Nefts ägare. Malka Oils styrelse rekommenderar aktieägarna att godkänna transaktionen.

Pengarna ska tydligen användas för förvärv, undrar av vad, företag eller andra prospekt!? Det stod ju "förvärv av verksamheter inom oljesektorn i Ryssland" i pressreleasen.

STS-Services är Malka Oils enda innehav så vad finns det kvar nu i bolaget? De måste ju nästa ha klart med vad det är de ska förvärva. För utan STS är ju inte bolaget mycket värt, som jag ser det.

Den 17:e är det ju bolagsstämma så då lär vi väl få reda på vilkoren i affären och hur det påverkar Malkan. Det är egentligen då vi vet hur aktien påverkas på långsikt. Just nu är ju aktien ner 5% (kl. 10:10).

Någon som vet nåt om vad de kan tänkas köpa?

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?