Post entry

Malka - Sammanfattning

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Positivt kassaflöde under Q3

Kassaflödes-situationen under det tredje kvartalet var för första gången positivt.

Moms tillbaka – Kostnaderna minskar
Bolaget har erhållit moms-registrering hos skatteverket och under tredje kvartalet fått återbetalning av all ingående moms som betalats sedan 2005. För framtiden kommer
kostnaderna i moderbolaget att reduceras i motsvarande mån.

Pipeline igång Alla handlingar har blivit godkända och undertecknade av samtliga berörda myndigheter och från och med den 18 september 2009 är pipelinen i drift igen. Med pipeline misnkar kostnaderna framöver.

Nya pumpar höjer produktionen Nya pumpar och övrig utrustning ska levereras under hösten för att därefter installeras på plats. Sammantaget bedöms produktionen från samtliga oljebrunnar uppgå till 2 300 fat per dygn vid årsskiftet.

Produktion fyra oljefält – Potential ytterligare elva strukturer Utöver de fyra oljefält som i dagsläget är etablerade på
licensblocket har Malka Oil utifrån befintlig seismisk data tidigare
identifierat ytterligare sju strukturer vilka kan utgöra potentiella
oljefält. Ytterligare potential i Malka Oils licensblock är det
faktum att det saknats seismisk data för cirka en tredjedel av
licensblocket och datainsamlingen för detta område slutfördes under
våren 2008. Efter två säsongers insamlande och uttolkning av seismik
har Sibneftegeofizika, ett välrenommerat sibiriskt
oljeserviceföretag, levererat en seismikrapport över Malka Oils
licensblock nr 87 i Tomsk-regionen. (Den nya rapporten identifierar fyra nya potentiellt oljeförande strukturer i tillägg till de sju som identifierats redan tidigare. Dessa kommer att bli föremål för prospekteringsborrning under de kommande åren.)

Uppdatering reserver kommer inom kort Under hösten planerar man att slutföra arbetet kring brunn 210 som ligger mellan oljefälten Zapadno-Luginetskoye och Lower Luginetskoye (ZL och LL) för att kunna bekräfta att de två fälten är ett större sammanhängande fält, vilket skulle leda till högre reservbedömningar för de två fälten.

Arbete med produktionsförbättringar, kostnadsbesparingar samt uppdatering av reserver pågår lika intensivt och mer information om detta kommer att presenteras vid ett senare tillfälle.

Summering Rapporten visar att Maks arbete gett resultat. Positivt kassaflöde som stärks ytterligare när pipeline är drift för hela kvartalet. De tvister man är inblandat i, gentemot några leverantörer är egentligen inga stora grejer. Ev kostnader har redan reserverats och påverkar inte de underliggande värdena i bolaget. Allt pekar uppåt för malka och frågan är om reservuppdateringen hinner komma innan en uppgörelse med en köpare är klar. Som framgår ovan finns betydande möjligheter för den eller de som tar över. Samtalen fortsätter och eftersom man senast för någon dag sedan kommenterade detta är fokus i denna rapport på underliggande verksamhet.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?