Post entry

Malka-Ovtjarka 1-0

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

En domstol i Tomsk avslog på måndagen den 8 juni en konkursansökan från EERB mot oljebolaget Malka Oils ryska dotterbolag STS-Service, då hela Malkas skuld på 275 miljoner rubel till EERB redan har reglerats. Det framgår av ett pressmeddelande.
Att skulden var reglerad har Malka kommunicerat tidigare med emfas och det måste vara frustrerande för ledningen att behöva hålla på med ryska hundar som ställer till problem mest hela tiden.

Nacksvinget som Malka hade på Michail Malyarenko bet och nu ligger han på mattan och vrider sig i plågor. EERB ägs av Malyarenko och nu är det så att Malka har ett krav på 60 miljoner rubel på Malyarenko. Om det vid en eventuell seger på det kravet så återstår frågan om det finns något att hämta i EERB:s konkursbo. En Ovtjarka kanske, som man kan ha som vakthund. Dom är bra på det har jag läst och med tanke på kommandoräden för ett tag sedan så hade det suttit fint med en rejäl vakthund på 80-90 kg, Voff, Morr!

Vi hoppas på partärställning och sen fall med en halvnelson.

Malka Oils produktion av olja och kondensat uppgick till 45.139 fat i maj, jämfört med april då produktionen var 76.890 fat. I snitt uppgick produktionen till 1.456 fat per dygn jämfört med 2.563 fat per dygn under april. Det är fortfarande problem med en del av pipelinen till Tomskayneft så man får transportera oljan med tankbilar under tiden man jobbar på att lösa det hela. Om man nu kan få ordning på pipelineproblemet så minskar kostnaden för transporten och sen rampar dom upp produktionen till 3000 fat/dag till Q3 och med stöd av ett högre oljepris så kommer det att generera positivt kassaflöde med liten vinst på sista raden.

Risken i Malka har minskat rejält i.o.m avslaget i domstolen. Konkursansökan har avslagits med motiveringen att skulden redan är reglerad, punkt. Nu borde det väl infinna sig lite arbetsro i bolaget så man kan koncentrera sig på huvuduppgiften att pumpa olja.
Belackarna får koncentrera sig på andra objekt att klanka ner på för tillfället.

Betänk att vi väntar på en reservuppdatering från DeGolyer & McNaulghton under nästa kvartal och det kan bli rena lottovinsten med så stora mängder olja i backen. Det är ju reserverna som ska ge Malka det riktiga värdet och jag utesluter inte ett uppköp av någon granne i området. Det händer mycket inom oljebranschen i dessa dagar med massor av uppköp til höger o vänster.

Jag ser att pipelineproblemet är det viktigaste att lösa nu, och sen få fart på produktionen igen. Det känns lite lättare nu och med lite flyt på vägen med hunden borta så kan det bli en riktigt bra resa med aktien från mycket låga nivåer..

Never give up...;0)

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?