Post entry

Malka Oil, numera PetroGrand kallar till årsstämma

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Då var det så dags för den fula ankungen att ömsa skinn till en vacker (?) svan. Malka Oil blir PetroGrand och vi får hoppas att det nya namnet även bidrar till storslagna affärer!

Affärsplanen är mycket imponerande vilket jag skall kommentera i en blogg så småningom. I kväll kom dock kallelsen till årsstämman:

http://cws.huginonline.com/P/138739/PR/201005/1417794_2.html

Valda delar:

Punkt 16 - Beslut om a) ändring av bolagsordningen och b) sammanläggning av aktier

Styrelsen föreslår att stämman beslutar att genomföra en sammanläggning av aktier (omvänd split) 1:100, innebärande att 100 gamla aktier läggs samman till en ny aktie samt bolagsordningsändring. Anledningen till sammanläggningen är att uppnå ett för Bolaget ändamålsenligt antal aktier. Förslagen till beslut under punkterna (a) och (b) nedan ska fattas som ett gemensamt beslut och är således villkorade av att båda förslagen antas av årsstämman.
Kommentar: Bra! Äntligen slipper vi örestradingen. Kursen bör efter split hamna någonstans mellan 14-18 kronor.

För möjliggörande av sammanläggningen av aktier enligt punkten (b) nedan föreslår styrelsen att Bolagets bolagsordning ändras på så sätt att bestämmelsen om antalet aktier (§ 5) ändras från att vara lägst 2 000 000 000 och högst 8 000 000 000 till att vara lägst 20 000 000 och högst 80 000 000. Enligt förslaget får § 5 efter ändringen följande lydelse:

"Antalet aktier skall vara lägst 20 000 000 och högst 80 000 000."

Kommentar: Här sätts ett utspädningstak. Utmärkt med tydlighet. I detta fall har jag inget emot eventuell utspädning då jag vet att den är offensiv vilket jag kommer att kommentera i "affärsplansbloggen".

Punkt 9 b) - Beslut om disposition av Bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen

Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar om utdelning om 2 öre per aktie. Som avstämningsdag för erhållande av utdelning föreslår styrelsen torsdagen den 24 juni 2010. Om stämman beslutar enligt förslaget beräknas utdelningen komma att utsändas av Euroclear Sweden AB onsdagen den 30 juni 2010.

Kommentar: Tackar, tackar... blir fint till sommarens plattläggning!

PetroGrand är ett långsiktigt projekt. Gå inte in med föresatsen att göra ett snabbt klipp utan räkna med att få vänta på belöningen. Jag är inne i aktien, inte för utdelningens skull utan för att jag tror på den kompetens som den nya organisationen med Maks Grimfeld i spetesen har. Placeringshorisonten är till att börja med tre år.

el julio

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?