Post entry

Malka Oil mot 40-50 öre?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Dotterbolagsfsg och Gasen i botten Efter Q3 rapporten på måndag öppnas fönster till att avsluta ”affären” och påbörja uppväxlingen i tempo.

Undertecknad tror att fsg av dotterbolaget nu är in i slutfasen. Med den information som VD gav efter handelsstoppet skyndar man på processen och man ger en tydlig signal till spekulanterna vilket pris man vill. Alla får samma information i ett offentligt uttalande.

Priset på ca 1,3 Mdr, ca 33 öreper aktie, är att betrakta som ett golv. Ev Budgivning kan trigga priset över detta. Det finns sex till åtta intressenter enligt VD.

För pengarna stärker man möjligheterna till helt andra affärer där innehållet kan växa snabbare i värde. Dagens tillgångar är värda mer för ex en redan befintlig aktör i området som Alliance Oil. Man kan även tänka sig att splitta tillgångarna och sälja utvalda delar till olika aktörer. Maks som är av en helt annan kaliber än sin föregångare har givetvis redan ögon på andra juveler.

Så här sa Maks i måndags; ” Vi är ganska små, trenden med sammanslagningar finns där. Alla tittar på sina kostnader och synergieffekter. Man måste ha bredare vyer – antingen expanderar man eller lägger ned. Att stå stilla på samma ställe är inte min grej."

Maks visar att han har ambitioner.

Maks kan Ryssland kulturen och språket Maks Grinfeld är född 1961 i dåvarande Sovjetunionen men sedan 1978 bosatt i Göteborg och är svensk medborgare. Under 90-talet har Maks varit VD för Wektab-gruppen, som bedrev oljehandel med ryska oljebolag. År 2000 blev han tillsatt som chef för Yukos-RMs (Refining and Marketing) exportavdelning med ansvar för handel med oljeprodukter. År 2004 blev Maks ansvarig för Yukos-EPs (Exploration and Production) avdelning för nyförvärv och år 2005 gick han över till TNK-BP som vice president med ansvar för särskilda projekt. Sedan år 2002 jobbar han som rådgivare för Stena Bulk AB med ansvar för den ryska marknaden och från och med år 2007 är han deras representant i Moskva. Maks Grinfeld bedriver även sedan år 2006 egen konsultverksamhet som rådgivare till svenska och utländska bolag med inriktning på shipping och olja i affärer med Ryska Federationen.

Aktien är ett fynd idag. Det kommer snart att materialiseras.!!!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?