Post entry

Malka oil handesstoppad.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jaha ja, då var handeln stoppad i Malka oil och en nervös väntan börjar för aktieägarna. Har en liten skvätt kvar. Vad ska man tro om detta ? Ett uppköp alt en försäljning av något av oljefälten bör ligga i korten. En Joint Venture kanske, men nä, det tror jag ändå inte på. Malka är för litet i regionen för det och samarbete med Alliance har man ju redan.

Fritt fram för spekulationer således. Det märkliga är att kursen inte har dragit iväg som det ofta gör innan en aktie handelsstoppas. Det brukar läcka ganska friskt menar jag. Malkas Q3 rapport var ju helt OK, och man jobbar på enligt fastlagt spår och det är kanske nu i kommer att få reda på om det fanns någon sanningshalt i tidningsankan om att ev Alliance skulle vara intresserade av Malkas reserver. Det kommen ingen som helst dementi eller pressmeddelande om artikeln varken från Malka eller Alliance oil.

Det kanske blir så att vi får vänta ända till måndag innan vi får veta vd som är i görningen, men jag tror inte att det är några dåliga nyheter som kommer. Jag hoppas verkligen att reservuppdateringen som VD, Maks Grinfeld harlovat ska komma asap verkligen finns på pränt, och den är en del av en ev försäljning. Grisen i säcken köper nog inget oljebolag utan man vill veta hur mycket olja det finns i form av 2P reserver. Det har ju varit oerhört tyst från Malka ända sen Maks sa att han ska kontakta Alliance VD och göra ett uttalande. Det kom aldrig något sådant, men att grabbarna har snackat lite över ett glas vodka eller två känns inte som en helt främmande tanke. Maks och Alliance VD har kanske jobbat i det tysta. Jag tror att Alliance är intresserade av Malka på ett eller annat sätt.

Specar upp några möjligheter :

1. Alliance köper hela eller delar av Malka.

2. Något annat bolag i regionen gör det.

3 . ?

Tillägg: Efter det bloggen skrevs så figurerar det belopp på 1,35MDR för Malka och det verkar vara ett asiatiskt storbolag som är inne med fingrarna i syltburken. Alternativ 2 alltså, och inte Alliance Oil, men å andra sidan så har jag antytt att det borde finnas andra intressenter än just Aliance Oil, i ett antal bloggar och nu verkar det vara så. På måndag bör vi få veta vem och hur mycket...ha en trevlig helg alla Malkaianer och alla ni andra också förstås...

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?