Post entry

Malka oil forts...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Malka oil rapporterar en ökad produktion i juni på 348 fat/dag till 1804 fat från tidigare 1456 fat/dag. Gott så. Räknat på ett domestic på 36 usd/fat så ökar kassaflödet med c:a 3,0 miljoner kronor/månad och det tar vi tacksamt emot. Nu tror jag dock att man får lite bättre betalt än så, men jag håller mig till det lägre estimatet. Malka pumpader redan i mars 2009 närmare 3000 fat/dag innan "kriget med Ovtjarkan" ströp produktionen ner till 1400 fat/dag. Nu börjar det se lite bättre ut och när pipelinen öppnar igen, efter att pappersexersisen är avklarad, så bör man kunna rampa upp till 3000 fat/dag ganska omgående.

Jag ser att många skrattar åt produktionslyftet och dom verkar inte se någor positivt alls i detta, men det kan lätt bli så att det skrattet fastnar i halsen. Klart att ökad produktion är positivt.

Om Malka kan lyfta upp produktionen till den övre tekniska gränsen i befintliga brunnar, 4000 fat/dag till årsskiftet, så blir jag mer än nöjd. Med ett världmarknadspris på 65-70 usd/fat så kommer bolaget att tjäna fina pengar framöver.

Efter avslaget i domstolen där Ovtjarkan ville sätta Malka i konkurs så börjar det gå Malkas väg, äntligen. En vändpunkt ? Nya VD:n ger ett bra och rejält intryck och roadtrippen han åtog sig som sin första insats bådar gott inför framtiden. Märk väl att dom ryska myndigheterna ICKE har några anmärkningar på hur Malka sköter sitt åtagande enligt licensvillkoren. Maks påtalade även Malkas FINANSIELLA STABILITET. Viktigt att det teoretiska och finansiella är som det ska vara. Allt dravel och skitsnack om miljökatastrofer och illegala verksamheter utan erfoderliga tillstånd m.m var just bara skitsnack från belackarnas sida.

Liknar lite grann alla dom konspirationsteorier om att jänkarna aldrig landade på månen eller att gaskamrarna under 2:dra världskriget aldrig existerade. Vi slipper nog aldrig sådana människor, tyvärr.

Malkas förra ledning gjorde egentligen bara ett enda fel och det var att beblanda sig med Ovtjarkans egna privatägda bolag, Cupir, och det var inte bra. Inte bra alls. Att en styrelseledamot och tillika vice VD säljer varor och tjänster till det bolag han själv sitter med i är inte bra. Var finns lojaliteten när det drar ihop sig till strid ? Den finns i den egna plånboken naturligtvis, och Ovtjarkan visade detta med all önskvärd tydlighet när han felaktigt försökte sätta Malka i konkurs. Malka och dess ägare sket han fullständigt i även om han själv var och fortfarande är aktieägare i. Jag tycker inte att en styrelseledamot skall sitta och göra affärer med egna företag gentemot bolaget han är satt att sköta i aktieägarnas intressen. Det uppstår en lojalitetskonflikt när rollerna flyter ihop. Dubbla stolar är aldrig bra.

Nu tittar vi framåt och jag är positiv till det Maks redan har sagt och gjort. Jag tror fortfarande på en försäljning av Malka, men first things first, och det är reservrapporten från DeGolyer&MacNaughton och öppnandet av pipelinen. Nästa steg innan en ev försäljning blir en omvänd split av aktien i häradet 100/1 eller så för att lämna frimärksstadiet. AOIL genomförde en omvänd split nyligen och jag tror Malka följer efter. Det har en viss betydelse att en aktie handlas i krontal istället för ören, då många större spelare inte befattar sig med öres-aktier alls. Det psykologiska spelar också en roll i det hela. Man tenderar att uppfatta alla öresbolag som krisbolag vilket inte alltid är fallet.

Den som liksom jag vågade gå in i aktien efter domstolsavslaget har gjort c:a 25-30% på insatt kapital och det känns ju riktigt bra. Malka har mycket mer att ge bara det fortsätter att gå "rätt väg" och att vi får lite draghjälp av oljepriset. HQB som är finansiell rådgivare till Malka har köpt rejält med aktier under förra veckan.

Ovtjarkan har genomgått en metamorfos och är numera en helt vanlig rysk pudel. VOFF !

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?