Post entry

Malka Oil - Ett förtroende utan värde...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det här med förtroende är en konstig sak...

I april/maj i år fick den nuvarande styrelsen och VD förtroendet av aktieägarna att göra det bästa möjliga av Malka Oil, ett företag som då var i djup kris efter år av missmanagment.

Den nya ledningen gör ett bra jobb och släcker under 4-5 månader de flesta akuta bränder samtidigt som de attraherar budgivare och planerar strategier för framtiden.

Så helt plötsligt för 4 veckor sedan börjar rykten, (som av allt att döma planterats av 1-2 i Sverige helt okända engelska affärsmän), cirkulera via kontakter med Svenska affärstidningar som försätter Malka Oil:s sittande ledning i en djup förtroendekris.

Hela argumentationen dessa i Sverige hitintills okända Engelska affärsmän bygger sin rätt att uttala sig på grundar de i påståendet att de villiga att köpa verksamheten, men har nekats att få göra det av den sittande ledningen.

De säger sig ha lagt ett högre bud än det den sittande ledningen är villig att acceptera, men de har så här långt inte frambringat bevis eller annat som styrker deras utsagor.

Vad är det som gör dessa i Sverige okända engelska affärsmän så mycket trovärdigare än Malka Oil:s sittande ledning?

Är det bara det faktum att de påstår sig vara villiga att betala bättre eller finns det något mer konkret?

Är Svensken så blåögd och lättlurad som det påstås utomlands, eller har alla som nu så ivrigt smutskastar den sittande ledningen verkligen kritiskt granskat dessa i Sverige okända engelska affärsmän:s budskap/erbjudande?

Personligen har jag alltid haft uppfattningen att förtroende hade ett högre pris än så här.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?