Post entry

Malka Oil

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Malka Oil – Nu o framöver

Småsparare som omedelbart sålde sina aktier efter p.m gjorde rätt i det extremkorta perspektivet. Aktien handlades i torsdags och fredags kring 16-17 öre, således en bra bit under nettokassan på 20 öre. Jag blir dock förvånad om detta tillfälle under kassan inte blir kortlivat. Extra bolagstämma om 11 dagar skall godkänna affären. De slutgiltiga villkoren i affären skall presenteras före 17 dec.

Under slutcallen i fredags kunde uppmärksam notera den första stora köpordern från en aktör med plånbok modell större. Remium köpte för kunds räkning allt som gick att få på 17 öre. Dryga 41 miljoner aktier. En intressant avslutning på en i övrigt lugn dag. Får vi se mer köp på måndag från Remium eller annan med PLÅNBOK?

I spåren av finanskrisen finns det en uppsjö av små privata bolag i ryska oljesektorn vilka fortfarande har svåra finansiella problem. Många av dessa är till salu. Publika bolag som Malka kan dra in nytt kapital medan privata bolag under press är i en helt annan situation. När denna rensning är över blir det åter svårare att hitta de stora fynden inom avdelningen förvärv. Maks har redan ögon på ett flertal objekt och det luktar reservköp till priser som av börsen kommer prisättas väsentligt högre. Man skall inte underskatta möjligheterna i ryssland för den som har rätt nätverk. Det har Maks.

Ni har väl inte missat svensken Torbjörn Törnqvist som på kort tid varit delaktig att bygga upp ryska oljejätten Gunvor. Gunvor omsätter idag 450 miljarder och är större än Ericsson. Gunvor är även stora inom Bulk. Ett område som även Maks Grinfeld behärskar. Med en erfaren och kapitalstark huvudägare som sätter ned foten kan Malka definitivt bli årets aktie 2010. Jag hoppas o tror att det är 60 Mdr schejken Mohammed Al Amoudi som har stora planer. Se tidigare blogg.

----------------------------------------------------------------------------------------

Avslutar med analys från rysk sida avseende Gazproms köp av Malka. Översatt via google.

Rysk analytiker kommenterar Gazprom Nefts köp http://www.finam.ru/analysis/investorquestion0000120398/default.asp Nyheter
December 17, 2009 kommer att bli en extra bolagsstämma för aktieägarna i det svenska företaget Malka Oil, rapporterade företaget. Dagordningen för mötet hade i frågan om godkännande av uppgörelsen om försäljningen av Gazprom Neft dotterbolag till Malka Oil OOO STS-Service, en ledande oljeproduktionen i Tomsk-regionen. Mer
Nyheter
December 1, Gazprom Neft och det svenska företaget Malka Oil tecknat ett bindande protokoll om villkoren och förfarandet för försäljning av "Gazprom Neft" OOO "STS-tjänst", den grundläggande produktionsenheten i Malka Oil. Beloppet för transaktionen var 820 miljoner svenska kronor (ca $ 118 miljoner), sade i ett uttalande, Gazprom Neft. Mer
Kommentar Dmitry Lyutyagin, analytiker på Veles Capital.
Det skall erinras om att tidigare av tillgångarna i Malka Oil kämpat för andra företag, nämligen Alliance Oil Company, en del av den operativa tillgångar som är belägna i samma område där tillgångarna i det svenska oljebolaget. Alliance Oil, har lärt sig från tidningen "Kommersant", planerar att förvärva dotterbolag Malka Oil - OOO STS-Service "(prospekterings-och produktion) och" STS-Management "(raffinering tillgångar) för 105 miljoner dollar

På tal om tillgångar OOO STS-Service ", noterar vi att ett dotterbolag till ett tre-utrustad område som hör till hennes 87. Licensing Unit, som reserver om totalt 97 miljoner fat. bevisade och sannolika reserver av olja, enligt Rysslands SRC. Men enligt en aktuell geologiska undersökningar mest Malka Oil reserver av dessa tre strukturer varierade från 140 till 190 miljoner fat. Enligt företaget för 87 block finns också flera lovande oljestrukturer för borrning och utredning som företaget planerade att påbörjas inom en snar framtid. I slutsats, som en oberoende värderingsman DeGolyer and MacNaughton bekräftade att bestånden av de tre fälten på April 30, 2008 uppgick till 7,7 miljoner fat. för P1, 35,9 miljoner fat. kategori P2, och 47 miljoner fat. kategori P3. Sommaren Malka Oil revisor fram nya uppgifter om produktion och seismisk data och väntar Omräkningsreserv, skrev på sin webbplats.

Baserat på den föreslagna optioner (fokuserar vi på en ökning av lagren), priser som Gazprom Neft kunde betala för objektet (om det godkänts av alla parter i transaktionen), vi bedöma hur marknaden - 0,62 dollar per fat. lager närmare den övre gränsen. Samtidigt noterar vi att 87 kvarter är beläget i Tomsk-regionen, den mest utvecklade infrastruktur i form av olja provinsen. Dessutom har Malka Oil redan förberett all nödvändig infrastruktur: det är 14 km lång pipeline som förbinder öst och lägre Luginetskoe Luginetskoe området. Rörledningen var ansluten till transportinfrastruktur Tomskneft, byggd på områdena bostäder, byggde vägar och helipads. På kort sikt OOO «STS-service" hade planerat att lämna ett positivt rörelseresultat genom att öka produktionen. Vid utgången av 2009 är det tänkt att nå produktionen av 12 tusen fat. olja per dag år 2012 - i nivå med produktion av 30 tusen fat per dag. per dag (ungefär 1,5 miljoner ton per år). Den presumtive output OOO «STS-tjänst" är den nuvarande årliga produktionen av Gazprom Neft (inklusive andel i Tomskneft och Slavneft) - 3,2%, utan andel i joint ventures - 4,9%, vilket vi anser är ett bra resultat. I detta sammanhang ser vi positivt på ett eventuellt köp av Gazprom Neft, och vi tror att reaktionen på aktiemarknaden också vara positivt.
Kommentar
Denis Borisov, Sergei Vakhrameev, analytiker Bank i Moskva.

Anläggningstillgångar Malka - tre fyndigheter beläget i Tomsk-regionen: Shinginskoe, Lower Luginetskoe and West Luginetskoe. Årsproduktion bolaget gör ca 100 tusen ton olja. 2P reserver per kategori för datafälten beräknas till 42.53 million bar.

Malka Oil aktier handlas på Alternative Investment Market utbyte sverige OMX First North. Kapitaliseringen av bolagets slutkurs på måndagen var $ 116 million företag "STS-tjänst" är inte belastas med skulder. Därför bör beloppet för transaktionen väsentligt avviker från marknadsvärdet på företaget.

Således uppskattat Gazprom Neft Malka oljereserver på 2,77 $ per fat, vilket motsvarar den genomsnittliga nivån för transaktioner i branschen.

Effekt på marknaden. Enligt vår uppfattning kommer denna transaktion har ingen betydande inverkan på beståndet citat, Gazprom Neft, eftersom bidraget av förvärvade tillgångar i sin produktion och reserver är obetydlig (ca 1%).

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?