Post entry

Malka - ett försök att blidka marknaden?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag meddelar styrelsen för Malka oil att bolaget avser byta namn och affärsplan. Detta var ingen nyhet, men att man även har på förslag att dela ut 2 öre/aktie till aktieägarna var kanske en nyhet.

Som säker dom flesta kommer ihåg var det mycket turbulent kring Malka Oil för några månader sedan, det var allt från skottlossning till advokatkostnader och stopp i produktionen i deras anläggning i Ryssland. Efter att då styrelsen gjorde ett bra arbete med att lösa dessa problemen dök sedemera nästa frågetecken upp runt bolaget. En försäljning av bolagets samtliga tillgångar var aktuellt och rykten kom upp uppköpsbud från asiatiske och ryska bolag. Allt från 18 öre till upp mot 50 öre/aktie var under spekulation.

Under mycket kritik från många mindre aktieägare valde styrelsen (under hot?) att "släppa" alla tillgångar till ett ryskt bolag för 18 öre per aktie, konstigt nog det lägsta bud som fanns. För oss alla mindre aktieägare vid det tillfället har än så länge inte alla kort kommit på bordet om varför det blev så, mer än att övriga bud avfärdades som substanslösa?!.

Men som sagt idag meddelar bolaget att nytt namn blir Petrogrand med fokus på inversteringar i ryska oljebolag och oljelicenser. Samtidigt skall man dela ut 2 öre/per aktie till aktieägarna. Undrar om detta enbart är ett försök att skapa lite mer förtroende bland befintliga och förmodligen fortfarande lite småsura aktieägare. För nog hade det lönat sig bättre att investera denna utdelningen i bolag och tillgångar som kan växa till sig istället? Mycket märkligt beteende om du fråga mig.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?