Post entry

Malka 348%...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Malka oil levererar fin fina data med en pinfärsk reservbedömning där bolaget ser en fin uppsida på sina tidigare kommunicerade reserver om 140-190 miljoner fat.

STOCKHOLM (Direkt) I nya seismiska data, som täcker den norra och centrala delen av Malka Oils licensblock, har elva potentiella oljeförande strukturer identifierats. Dessa inkluderar dels sju redan tidigare kända oborrade strukturer, dels ytterligare fyra nya, skriver Malka Oil i ett pressmeddelande.

Rapporten påvisar potentiella tillgångar om 673 miljoner fat. /SO

Vi pratar här om en ökning på hela 348 % eller 523 miljoner fat från tidigare estimat om 140-190 miljoner fat om vi räknar från siffran 150 miljoner fat.

Läget i Malka ser betydligt bättre ut idag än bara för några veckor sedan och dessutom spår man positivt kassaflöde redan från maj månad. Detta är fina nyheter från bolaget som har brottats med dålig ekonomi,dåliga oljepriser, och en hel del tekniskt strul med ofarbara vägar samt höga transportkostnader.

Nu lägger jag undan tjäran och fjädrarna i garderoben och låser dörren ordentligt. Malka kommer i princip att vara skuldfritt efter konvertibelemissionen och bolagsvärdet måste rimligen vara betydligt högre än dagens 466 miljoner även vid den kraftiga utspädning som kommer att ske,som ju bygger på den gamla reservbedömningen och den lite krisartade ekonomin. Malka borde rimligen kunna bära ett börsvärde betydligt mycket högre än så redan innan den nya bedömningen kom. Det riktigt riktigt stora lyftet i aktien kommer när oljan i backen får sin klassificerig i form av Bevisade,sannolika och möjliga. Proven, probable, possible...

Om Malka sköter korten ordentligt och klassificerar oljan till 2P samt 1P, vilket ju är en naturlig fotsättning på så oerhört fina data,så måste Malka vara en mycket het uppköpskandidat med dessa siffror i ryggen.

Den gamla 2P, sannolika, om 57 miljoner fat kan öka lavinartat och då pratar vi flera hundra procents ökning.

Gazprom och Imperial och West siberian verkar ju i samma oljerika område i Tomsk regionen. Dom kanske börjar snegla på bolagets nya reservbedömning och sen när det är rätt läge så kanske någon av dom slår till med ett köp. Under tiden så kan bolaget förhoppningsvis visa en liten vinst och positivt kassaflöde på månadsbasis om bara oljepriset inte dukar under en gång till. Sannolikheten för detta minskar för varje dag som går och G20 mötet verkar ha gett lite "råg i oljan" hos investerarna och riskvilligheten börjar se bättre ut nu..Det var för tidigt att ge en köprek på Malka i höstas av mig, sorry, men nu känns det mycket mer berättigat att upprepa köp och t.o.m starkt köp i Malka oil.

Den fula svarta ankungen kanske ändå utvecklas till en svan ändå.
Det känns som att vinden har vänt för bolaget nu efter allt strul som varit och bolagets envisa upprepningar om att det finns stora mängder olja på licensen, och om bara oljepriset håller sig på hyggilgt höga nivåer så kan Malka bli årets raket...

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?