Post entry

Läge för en swingtrade - MSAB

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

I dagens börsklimat där stor osäkehet och oro färgar marknaden så tror jag inte att det är en dålig idé att använda en del av portföljen till att placera på lite kortare sikt och ständigt utvärdera ny info som kommer marknaden tillhanda. Det är rent ut sagt omöjligt att sia om den korta trenden på börsen och fokus bör istället ligga på att analysera bolagsspecifikt men med en del makro i bakuhuvudet.

Just nu tycker jag mig kunna se ett fint läge i det lilla it-säkerhetsbolaget MSAB. Bokslutet var mycket starkt med en tillväxt nära 100% och mycket starka marginaler (ca 45%). Marknanden jublade och handlade upp aktien till ca 25 kr, men efter det har vi fallit tillbaka en aning.

Jag har följt MSAB sedan ca 2 år och jag har hela tiden längtat efter den dag man släpper bolagets, enligt mig, mest intressanta spetsprodukt vid namn HeXRY. För er som inte vet vad bolaget sysslar med så kan jag berätta att man har utvecklat en hårdvara+mjukvara som fångar upp och sorterar innehållet i beslagtagna mobiltelefoner. Produkten som heter XRY är idag världsstandard och används framförallt av polis/militär/tull. HeXRY är en prestigeprodukt som, mycket förenklat, också kan tillvarata raderad information. Denna produkt kommer efter en lång tid av utveckling att se danges ljus i början mars. VD skriver:

"Vi närmar oss lanseringen av den produkt som går under arbetsnamnet HeXRY. Det är det största och sannolikt det mest komplicerade utvecklingsprojektet i företagets historia. Det är en imponerande och kraftfull produkt som fysiskt kopierar det kompletta minnesinnehållet i en mobiltelefon för att sedan tolka och analysera data. I viss utsträckning kommer det att vara möjligt att återskapa borttagen information. En funktion som är hett eftertraktad blandbrottsutredande myndigheter. I början av mars kommer vi att genomföra en rad kundevenemang för att presentera produkten och få ytterligare feedback på gränssnitt och funktionalitet. Redan idag är intresset stort inför lanseringen. För vår del innebär lanseringen även startskottet för omfattande utbildningar, utveckling av ytterligare telefonstöd och nödvändig hårdvara. I likhet med alla våra produkter är en omfattande supportorganisationnyckeln till framgång och förnyade licensintäkter."

MSAB handlas idag till ca P/e 15 på 2008 års vinst vilket måste ses som lågt för detta bolag. Även Börsveckan har analyserat bolaget, och trots stigande kostnader för koncerenen tycker man att värderingen är för låg. Jag menar alltså på att det kan vara en fin idé att ta in denna aktie inför mars månad då mycket spännande väntar.

Mvh Pechan

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?