Post entry

Konvertibel 2 nära i Petrogrand/Shelton

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Vi närmar oss konvertibel 2, som ska medföra stora värden och här nedan ska jag förklara varför: Jag har tillsammans med andra suttit och letat info kring både Petrogrand och Shelton för att se vad man faktiskt kan hitta och dra slutsatser för detta. Det som jag gillar med den svenska börsen är att om man vet hur grunderna är uppbyggda så kan man hitta mer information än vad man tror.

Jag har denna gång först tagit upp information om båda bolagen (och även dotterbolag i Petrogrand) genom att söka på deras namn på www.allabolag.se , den viktigaste informationen som jag ville åt där är organisationsnumret, vilket är en faktor som är lätt och använda på andra platser.

När jag sedan hade organisationsnumret så gjorde jag en djupare sökning på bolagsverket, dit man vänder sig vid förändringar i bolaget, och det är just det som vi väntar, därav är detta extra intressant.

Vi fann att i efterhand (därav starten av användandet av denna metod) att man gick ut med informationen om att man begär konvertering av konvertibel 1 av Petrogrand den 7e oktober. Men redan 4e oktober registrerades ett ärende hos bolagsverket, vilket visade sig vara detta ärende på Shelton Petroleum.

Den 21a oktober fann man ytterligare ett ärende på Shelton Petroleum hos bolagsverket och den 23e oktober släpptes PMet om ¿utfall utbyte av konvertibelt skuldebrev 2012/2013¿.

Igår fann jag följande på bolagsverkets sida:

Företag
Organisationsnummer:
556468-1491
Företagsnamn:
Shelton Petroleum AB
Ärendenummer: 384392/13
Ärendet kom in: 2013-10-24
Registeringsdatum: 2013-10-29
Kungörelsedatum: 2013-10-31
Rubricering: Ökning av aktiekapitalet genom utbyte av skuldebrev eller nyteckning genom optionsrätt

En av oss hörde av oss till handläggaren för att fråga vad ärendet gällde och det var att A-aktier ska bli B-aktier ( en förenkling).

Om man återgår till vad man röstade igenom på Sheltons extra bolagsstämman röstade man faktiskt igenom denna punkt.

9 b) Styrelsen föreslår att stämman ska besluta att anta en ny bolagsordning enligt vilken Shelton endast ska ha ett aktieslag med lika rätt för samtliga aktier. Antagandet av den nya bolagsordningen är villkorat av att konvertering av båda konvertiblerna angivna i punkt 7 sker.

Så vad innebär nu detta?

Shelton Petroleum har ett kungörelsedatum som sker i morgon torsdag 31/10, i alla fall från bolagsverket, som kommer med största sannolikhet säga att det är slut med alla A-aktier i bolaget och det kommer istället bli B-aktier.

Genom att det enbart blir B-aktier uppfyller man 9 B från extra bolagsstämman, som var villkorat av att konverrtering kommer att ske av båda konvertiblerna.

Alltså kommer vi se resultat av att konvertibel 2 inom troligen väldigt kort tid då det är begränsat till 2013-12-31 som ska medföra stora värden för aktieägarna.

Genom att affären genomförs kommer även 3,75:1 förhållandet vara ett faktum och gör att Petrogrand blir bra köpvärd, då man indirekt får betalt idag för att få Shelton-aktier genom Petrogrand.

Jag lyssnar gärna på kommentarer!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?