Post entry

PETROGRAND JACKPOTT IDAG

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Petrogrand bekräftar idag olja på 2 brunnar av 2 möjliga som nått sitt måldjup. Men absolut mest positivt idag är telegrammet strax innan stängning där VD Maks Grinfeld så gott som de går och är tillåtet bekräftar kommersiella flöden i dessa brunnar. Då infrastrukturen i området inte är speciellt stor så talar mycket för att de är stora oljefyndigheter Petrogrand har gjort. Här kommer fakta om dagens information.

Petrogrand bekräftar idag 6-7 oljebärande zoner i brunnen Zapadno-Amberskaya 6, varav en bekräftar bolaget är en reservoar (payzone) på 20 meter. Bredden på denna zon skall nu testas, men då oljebärande zoner i området tomsk oftast sträcker sig väldigt långt talar mycket för att vi har med stora volymer att göra.

I brunnen Yuzhno-Nazinskaya N-232 sker tester på 5 olika nivåer av oljebärande zoner, varav bolaget bekräftar att en reservoar (payzone) är 10 meter. Samma gäller här då tidigare oljefyndigheter i området tomsk oftast sträcker sig över stora områden så kan vi även här utgå ifrån att de är stora volymer som testas.

Tredje brunnen Ragozinskaya -3 når måldjup i mitten av juni, varav vi får mer information då, men VD Maks Grinfeld säger idag att han är mycket positiv till denna brunn så vi kan även här vänta oss ett bra resultat.

I test perioden som sker nu i de två första brunnarna så kan VD Maks Grinfeld omöjligt garantera kommersiella flöden, då vissa faktorer fortfarande kan gå snett. Men uttalandet Maks Grinfled gör idag är det enligt mig 99% sannolikhet att vi har med kommersiella flöden att göra. Maks Utrycker sig såhär:

"Petrogrand bedömer med ganska stor sannolikhet att den mycket lätta oljan vid brunn Zapadno-Ambarskaya 6 kommer att vara kommersiellt utvinningsbar.

Det är ganska stor sannolikhet och den bedömningen har stärkts jämfört med tidigare då vi nu har fysiska bevis", säger vd."

https://www.avanza.se/aza/press/news.jsp?newsArticleId=N1906177

https://www.avanza.se/aza/press/news.jsp?newsArticleId=N1906106

När bolaget bekräftar fysiska bevis för olja i så många zoner, samt VD säger så gott som de går att vi har med kommersiella flöden att göra i detta område med så dålig infrastruktur så tolkar jag det som att vi talar om mycket stora volymer, då C3 reserverna för detta område uppgår till 411 miljoner fat.

Jag tycker bestämt nu att man skall börja titta på C3 reserverna för denna licens som uppgår till 411 miljoner fat, och då blir man mörkrädd när man tänker på värdena som finns i backen.

Tittar vi nu på värderingen så är den uppåt väggarna fel. Petrogrands kassa efter samtliga kostnader för brunnarna under hela 2012 är cirka 400 miljoner.

Här kommer lite olika värderingar idag, efter att oljan värderas till 4 dollar fatet vilket är högst möjligt i Ryssland och i tomsk.

Lågt 100 miljoner fat

100 * 400 dollar = 400 miljoner dollar = 2840 miljoner sek + kassan 400 miljoner = 3240 miljoner sek

Totalt lågt räknat 3240 miljoner sek i börsvärde / antal aktier 40,2 miljoner = 80,5 kr aktien

Aktie kurs 80,5 kr

Medel 250 miljoner fat

Beräkning efter likadan kalkyl

Börsvärde 8 100 miljoner sek

Aktiekurs 201 kr

Högt räknat 500 miljoner fat

Börsvärde 16 200 miljoner

Aktiekurs 402

Jämförelse:

Att ha i åtanke är att till exempel African Oil som ännu inte har kommersiella flöden eller volymer har ett börsvärde på ca 10 miljarder vid en aktiekurs på 52 kr, skulle Petrogrand komma upp i samma värdering så skulle Petrogrand aktien kosta 248 kr

Så hur vi än vänder på myntet så är dagens värdering på Petrogrand uppåt väggarna fel idag efter informationen från bolaget.

En annan mycket viktig aspekt man skall ha i åtanke efter dagens information är att risken i Petorgrand sjönk kraftigt idag när bolaget bekräftade olja, och så gott de går kommersiella flöden.

Så räkna ett enormt köptryck i Petrogrand framöver.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?