Post entry

Ett svart hål till..

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Malka oil borrade svart i ett hål och det innebär med största sannolikhet att dom två fälten ZL och LL i Tomsk är ett enda stort oljefält. Oljan påträffades mellan dom två fälten. Hur stort kan det vara ?? Ingen som vet, ingen som vet. VD:n är mycket positiv till resultatet och vi kan vänta oss reservuppdateringar inom kort. Malka oil känns lite som ett tidigt West Siberian oil och man har ju redan stora reserver som sannolikt kommer att öka rejält inom kort.

Enligt ryska GKZ så har Malka oil 2P reserver på 97 miljoner fat . Bevisade och sannolika . 3P vilket också inkluderar troliga reserver uppgår till c:a 140-190 miljoner fat. Detta är siffror innan dagens press om mera olja i baljan boys.. Man ligger 8 veckor efter tidsschemat p.g.a lite trassel med vattenavskiljningen, men prognoserna på helårsbasis kvarstår enlig bolaget. Jag tycker att den långsiktige ska köpa Malka oil då bolaget kommer att öka sin produktion sakta men säkert och med ytterligare reserver så finns det stor potential i bolaget.

Malka har som mål att koppla upp sig mot Transnefts pipeline och på det viset få säker transport av oljan. Klart i år om inget oförutsett inträffar. I Ryssland vet man aldrig. Risker i Rysk olja finns det massor av men det känns allt bättre med tiden. Om skattelättnaderna går igenom så blir även Malka oil en dubbelvinnare ....

Malka oil pumpar i dagsläget upp c:a 3000 fat/dag och målet för 2008 ligger på 8000 fat/dag. Vid utgången av 2007 så var kassan på 58 739 TSEK och efter 2007 så tillfördes bolaget ytterligare 117 772 TSEK netto, i en konvertibelemission. Bolaget har finansiella muskler och Malka oil är ett intressant bolag. Om inte min oljeportfölj hade svämmat över av olja (Det rinner ner på skärmen ) så hade Malka oil platsat på dagens låga kurs på 6,0 kr. Jag kanske bryter min strategi och fyller på med lite mera olja....Kanske...

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?