Post entry

Ett snart helt skuldfritt bolag med välfylld kassa för expansion mot 80Mkr vinst

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Vad tjänar de båda bolagen på ett samgående? Shelton får en stor kassa för framtida expansion, genom detta så försvinner alla tankar och oro för framtiden om eventuella nyemissioner, vilket vi aktieägare älskar. Vi vill inte se några orosmoment i våra investering, man kommer också axla upp i tempo med denna kassa , tillväxten kommer drastisk öka. Och värdet på våra aktier kommer därefter följa med framtida expansion.

Har börjat nysta en del om petrogrand och shelton. Av eget intresse då jag håller på att fiska mindre poster petroaktier perfekt hävstång i den aktien oavsett utgång.

Ser man på dagens handel i aktierna så förstår man att det finns folk som inte förstår vad de handlar för nåt, har försökt skumma igenom lite forum för att få se lite tankar från båda håll, dessa forum avspeglar ju endast 1-2% av aktieägarna, vilket i realiteten är långt ifrån hur den stora massan tänker.

Shelton har lagt ett bud på petrogrand då man avser ge ut 0,3 aktier i shelton, vilket innebär att vid dagens kurs så erbjuder shelton dig aktier värda 9kr. Perfekt hävstång från 7.6kr som petrogrand aktien står i skrivande stund.

Vad tjänar de båda bolagen på ett samgående? Shelton får en stor kassa för framtida expansion, genom detta så försvinner alla tankar och oro för framtiden om eventuella nyemissioner, vilket vi aktieägare älskar. Vi vill inte se några orosmoment i våra investering, man kommer också axla upp i tempo med denna kassa , tillväxten kommer drastisk öka. Och värdet på våra aktier kommer därefter följa med framtida expansion.

Budet som helhet, avspeglar endast petrogrands likvida kassa, finns det några fler värden utöver detta så värdesätter inte shelton det, skulle det finna stora värden så är budet något lågt, men vad finns det då? Utöver den stora kassan? Två st licenser som petrogrand har tagit ner värde på till noll kronor.

Win win för båda bolagen, för sheltons aktieägare så tjänar man på att köpa petrogrand för egna aktier då man annars hade blivit tvugna till en nyemission för befintliga aktieägare, som troligtvis aldrig hade kunnat vara i den storleksordningen som petrogrands kassa är. Man hade aldrig heller kunnat haft den utan att locka med stor rabatt, vilket man nu har kommit undan med genom budet på petrogrand.då den endast speglar dagens kurs, nu kommer endel säkert peka på att jag har fel då man har gett petrogrand en premie på ca20-40% beroende på hur de olika kurserna står sig mot varann! det stämmer! men man glömmer bort att petrogrand värderas under sin egna kassa som ligger på mellan 9-10kr/aktie där sheltons bud ligger på. Så win win för båda bolagen.

Som jag skrev sen tidigare så anser jag att det är bättre för befintliga petroägare att ta budet för då vet man vad man får, man får därefter också en snabb höjning på sitt innehav. Och sannolikt en bra värdeökning de kommande åren.

Två olika styrelseförslag den ena vill göra affärer i Ryssland? Stor risk! (Vi mindre ägare har ingen koll på vad som skall investeras, styrelsen kan ju i praktiken om de är ohederliga köpa värdelösa bolag och licenser. Då ansvarsbefrielse brukas ge som självklarhet) det är ju som sagt inte olagligt att göra dåliga affärer. Nu vill jag dock påstå att jag inte vet om de är ohederliga. Men jag har sett sånna affärer förut, där ledningen för ett företag prånglar ut det större innehållet i ett bolag genom dåliga affärer, senare har de dock uppdagas att de satt på två stolar då de gjorde de dåliga affärer med sina bekanta.)

Det andra styrelseförslaget avser vilja anta budet från shelton och går inte det igenom så kommer man jobba för att bolaget likvideras och innehållet delas ut till aktieägarna, vilket borde ge oss ca 9-10 kr.

Mitt tips är att shelton kommer visa en vinst nästa år på runt 80Mkr och med hjälp av petroägarnas kassa kommer den om möjligt ligga ännu högre. Win win för båda bolagen.

http://www.introduce.se/Global/Bolag/Shelton%20Petroleum/PDF/SHEL_4.013.pdf

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?