Post entry

Petrogrand Det våras i Komi

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Under det gångna året har Petrogrand aviserat att man letar förvärv. Den 10:e februari 2015 kommunicerade Petrogrand ett Letter of Intent med det cypriotiska bolaget Ripiano Holdings Ltd om att förvärva 49 % i bolaget som har 3 licenser i Komi republiken i norra europeiska Ryssland.

Förra fredagen den 13 mars kom då besked om avtal var klart med Ripiano Holdings och att Petrogrand förvärvar 49 % för 21,5 miljoner US dollar eller ca 180 miljoner kronor.

http://ir.petrogrand.se/releasedetail.cfm?releaseid=901561

Merparten av köpeskillingen skall gå in i bolaget och investeras i nya borrningar för att öka Ripianos produktion som i nuläge ligger på mer än 1 600 fat om dagen. Mer om detta kan man läsa i länken nedan från hemsida för First Oil.

Undertecknad hittade en vecka före Petrogrands Pm om förvärv en intressant rysk hemsida då jag identifierade Ripianos 2 ryska bolag licenser på First Oils hemsida. Bolaget är som jag har fått reda på är ett managementbolag som arbetar med flera olika privata oljebolags licenser, bl a Ripiano Holdings.

Fredagen den 19 mars lade First Oil ut denna pressrealease med länk till Petrogrands hemsida och då var det ganska givet att man har ett samarbete med Ripiano/Petrogrand

http://www.firstoil.ru/?id=6&news=5

Var Ripianos licenser i Komi ligger kan man se här:

http://www.firstoil.ru/?id=13

Ripiano Holding har 2 ryska dotterbolag LCC Dinju som äger denna licens Ivanshorsky som är på 960 kvadratkilometer. Producerar 930 fat om dagen. Har uppkoppling till Lukoils piplinenät.

http://www.firstoil.ru/?id=23

Licensen är bara delvis exploaterad i södra delen och ligger i detta område: http://old.wikimapia.org/#lat=63.8210433&lon=56.0710144&z=10&l=0&m=b

Ripianos 2 övriga licenser ägs av bolaget LCC CNPSIE:Sosnovsky med produktion på ca 430 fat om dagen och den mindre licensen South Tebulsky som producerar ca 250 fat per dag och ligger lite nära staden Uchta i detta område:

http://old.wikimapia.org/#lat=63.5238261&lon=54.8680115&z=9&l=0&m=b

Samma dag som förvärvet kommunicerades kom också PM om att styrelseordförande Wallgren och ledamoten Jacobsson hoppar av sina uppdrag i Styrelsen.

Undertecknad som har kontakter med flera betydelsefulla ägare har hört att efter Petrogrand kommunicerade LOI och den inkomna begäran om extra bolagsstämma, har det skett påtryckningar via advokater riktade mot Petrogrands styrelse - att inte genomföra förvärvet.

Kanske var det detta som fick de 2 styrelseledamöterna att hoppa av i sista minuten.

Bolaget Mysteel som begärde en extra bolagstämma i kraft av ägande på ca 14 % och som vill byta styrelse i Petrogrand, går det inte att hitta någon information om men högst troligt är bolaget registrerat i Brittiska västindien trots man använt cypriotisk advokat vid begäran om EBS.

Ensamma lär Mysteel inte kunna ändra styrelse såvida man inte sammarbetar med Shelton Petroleum.

Men extrastämman den 10: e april blir kanske inte av när Petrogrand nu gjort ett förvärv som betydligt minskar den åtråvärda kontantkassan – det återstår att se.

Torsdag den 26 mars kommer Petrogrand att hålla en Financial hearing för att informera om förvärvet.

http://cloud.magneetto.com/wonderland/2015_0326_petrogrand/view

Det skall bli intressant att lyssna på Petrogrands Financial hearing och få reda på lite mer om förvärvet på 49 % i Ripiano Holdings än vad man kan hitta på webben

Med det förvärv som Petrogrand nu har får man tillgång till inkomst av hälften av de 1 600 producerade fat om dagen och med ökande oljepriser kan förvärvet bli mycket bra för Petrgrand och dess aktieägare.

Med vänlig hälsning

Berra B

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?