Post entry

Dagens snackis: Kriget inom Malka fortsätter

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Den första bloggen i serien Dagens snackis är nu satt på pränt.

Striderna inom Malka Oil fortsätter, dagens nyhet är att bolagets årsstämma ställts in. Årsstämman har flyttats fram till den 15 juni med en förhoppning om att stridigheterna skall vara lösta tills dess. De två stridande sidorna inom bolaget begär i storleksordningen 10 miljoner dollar av varandra som ersättning för det som varit. På grund av dessa meningsskiljaktigheter kunde ingen årsredovisning undertecknas inför dagens planerade stämma, dessutom har inget förslag på ny styrelse tagit fram.

M. Maljarenko och A. Marko, de ryska krigarna, är förbannade efter att deras inflytande i bolaget decimerats till ett minimum efter den nyligen genomförda nyemissionen. Ryssarna säger sig ha föreslagit vapenvila strax efter att de själva genomförde en invasion av bolaget ryska oljefält. Invasion verkar dåligt genomförd med tanke på slutresultatet. Jag är av åsikten att om ett oljefält skall hållas gisslan så krävs mer än ett 20-tal ryska säkerhetsvakter och en ögonbindel. Vapenvilan har dock avvisats av den svenska sidan som idag dock åkte på ett nytt bakslag med den framflyttade stämman.

Trots allt dett strul inom bolaget har aktiekursen de senaste dagarna till allas förvåning stigit ca 30% men sjönk efter dagens beslut på stämman snabbt tillbaka till 11 öre där den noterades i början av förra veckan. För den relativt oinsatte framstår det som om att den kända så kallade "ryska rabatten" bör öka ytterligare inom kort. För den riskvillige, skjutglade krigaren kan det då uppstå möjlighet till en kort affär. I övrigt avråder jag från investering tills dess att kriget inom bolaget avbrutits och fokus återigen kan flyttas till att maximera ägarnas värde. I dagsläget läggs fokus troligen endast på att minimera vissa ryska ägares värde.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?