Post entry

Sprint Bioscience & Saniona köprekas på nytt!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Analytiker grupperna Analyst Group och Stockpicker köprekar Sprint Bioscience och Saniona. Rhovac, Alzinova och Peptonic Medical anser jag också man bör kika närmare på.

I en färsk kommentar av Stockpicker rekar de Saniona och skriver så här:

""Stockpicker är beredda att lägga ett ”bet” på Saniona då aktien har förutsättningar att bli en riktig biotech-gunstling på den svenska börshimlen. Bolaget är välfinansierat för att genomföra fas II-studien för Tesomet, har flera projekt som kan backa upp ett eventuellt misslyckande och kommer högst sannolikt att bjuda aktiemarknaden på ett nyhetsspäckat år. Någon Top Pick blir aktien inte för vår del men däremot är den definitivt värd en spekulativ köprekommendation."

http://www.stockpicker.se/ViewArticle.aspx?PageId=1262

Sprint Bioscience som var nästan det enda biotech som ingick ett riktigt miljardavtal med Big Pharma förra året rekar av Analyst Group. De ser 200% uppsida.

"Lovande utsikter för ytterligare ett potentiellt miljardavtal 2016. Sprint Bioscience (Sprint) har upprepade gånger betonat att de ser sannolikheten att lyckas sluta avtal under 2016 som mycket hög.

Stora triggers att vänta under 2016. Bolaget har flera intressanta projekt i pipen. Ett av dessa projekt befinner sig i ett stadie där det inom kort kan tas vidare till kliniska studier, något som skulle motivera en markant uppvärdering av projektet. " http://analystgroup.se/sprint/

Tre andra biotech jag tycker är intressanta är Rhovac, Alzinova och Peptonic Medical.

I Rhovac har handeln lugnat ned sig och bolaget fortsätter med sina ambitioner att inleda Fas 1 i år. Rhovac är starkt kapitaliserat och ganska låg värdering med en intressant portfölj. Jämfört med andra biotech inom samma segment släpar värderingen efter. Bolagets ledning och styrelse är också riktigt kompetenta.

Alzinova har börjat röra på sig sakta men säkert med ökad omsättning. Jag tror på fler spännande nyheter och kanske något samarbets avtal med andra läkemedels bolag. När Alzinovas ledning har varit och presenterat bolaget inbjudna av större läkemedelsbolag. Alzinova har även deltagit på en del konferenser och fått bra erkännande för sina produkter.

Peptonic Medical har jag skrivit om en del men förvånas delvis varför inte fler plockar in den i portföljen. Peptonic har till skillnad från många andra biotech ganska få mindre aktieägare. En stor del av bolagets aktier ägs av långsiktiga större placerare. Peptonic har även fått godkänt att köra igång fas2b i maj. Peptonic sticker ut jämfört med många andra biotech att ha låg värdering jämfört med sin kliniska nivå och spännande produkt som kan lanseras på världsmarknaden om ca 3,5 år. Ett av de lägst värderade biotech med oerhört bra risk/Reward.

Saniona, Sprint, Peptonic och Alzinova tror jag har chans att ingå stora avtal med Big pharma 2016 eller början av 2017. Då tror jag det handlar om miljardavtal som utbetalas först upfront och sedan via milstones utefter kliniska framgångar. Alzinovas ledning har nämnt intresse från Big pharma rätt ofta. Även innan noteringen hade de en intressent i långt gångna förhandlingar inom sitt Alzemheimer diagnostik program. Inom 6 månader skulle mer om detta komma. Sprint ingick ett miljardavtal med Bayer förra året. Därför tror jag ett lika stort kommer i år.

Saniona tror jag inleder åtminstone ett avtal och ett avtal i ganska stora summor eftersom avtal i klinisk fas är ofta större jämfört med prekliniska. Det samma gäller Peptonic. Jag tror de hade ett avtal nästan klart i höstas om de inte hade behövt göra om delar av fas2b. Därför tror jag ett fas3 utlicensierings avtal kan komma snabbare än vad mänga tror i Peptonic.

Rhovac, Alzinova, Saniona, Sprint Bioscience och Peptonic Medical tror jag därmed är riktigt starka biotech aktier 2016-2017.

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?