Post entry

Paynova - Europalanseringen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Trots att vi ännu inte har fått veta exakt hur Paynovas lansering av faktura- och delbetalningslösning i Europa tillsammans med Paypal kommer att se ut. Så börjar pusselbitarna så sakta falla på plats.

Tradera har de senaste dagarna uppdaterat sin webbsida och anger nu att faktura och delbetalning från Paynova kommer under hösten 2020.

https://info.tradera.com/traderabetalning/handla-pa-faktura/

I tidigare inlägg nämndes att Paynova lagt upp en fakturasida för Upgrit (https://upgrit.paynova.se/eleglogin) och trots att Paynovas lösning via Braintree Direct ännu inte har lanserats bekräftar Upgrit per mejl att de under hösten kommer att uppdatera sin kassa och att det då kommer att bli möjligt för kunder utanför Sverige att betala med faktura. Det känns därför troligt att Paynova via Braintree Direct inom kort kommer att ha en faktura- och delbetalningslösning klar för länder utanför Sverige. Framförallt med tanke på att Paynova tidigare kommunicerat att de ska finnas på åtta marknader innan nyår. Så är det troligt att Braintree Direct därefter kommer att göra Paynovas lösning tillgänglig för sina kunder i Europa.

Det verkar troligt att även samarbetet mellan Paynova och Ratepay på något sätt är involverat och vid en sökning i finansinspektionens register över diarieförda ärenden så framkommer att Ratepay i augusti anmälde gränsöverskridande verksamhet i Sverige.

https://www.fi.se/sv/vara-register/diarieforda-arenden/?query=ratepay

Paynova har sedan teckning av avtalen med Trustly (mars 2020), Ratepay (februari 2020) och Paypal (maj 2020) varit väldigt sparsamma med information angående hur den kommande Europalanseringen kommer att se ut men det känns troligt att vi i närtid kommer att få veta mer.

En naturlig följdfråga med tanke på den stundande Europalanseringen är om Paynova kommer att behöva ta in ytterligare kapital. Om så är fallet vore en riktad emission till Paypal en möjlighet.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?