Post entry

Paradox gör en Forestlight/White Shark?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ingen har väl undgått den senaste tidens turbulens och negativa nyheter i Paradox. Som gammal White Shark aktieägare får jag nästan lite flashbacks när jag nu står brevid och skådar det som sker i Paradox...

Paradox var i början av sommaren ett nöjes/entertainment bolag förknippat med bra rykte, storslagna planer, enorma förväntningar på kommande Conan-filmen och ett bolag med börsvärde på mer än 100 MSEK. Bolaget fick även positiv uppmärksamhet i olika medier.

Idag denna gråa höstmorgon i oktober kan vi konstatera att Conan-filmen inte blev den succé bolaget hoppades på, Paradox har dessutom på köpet blivit stämda av ett amerikanskt bolag vilket kommer leda till långtdragna och kostsamma juridiska processer, man har gjort en vinstvarning och samtidigt fått se sin aktiekurs slaktad. Inte nog med detta så kommunicerades det igår att en nyemission måste göras för att hålla bolaget levande. En nyemission som inte ens är garanterad till mer än ca 40% av befintliga ägare. Det är tungt nu som man brukar säga...

Jag som personligen har varit aktieägare och involverad i f.d skandalomsusade White Shark får lite flashbacks angående det som hände i det bolaget för några år sedan. Det var höga förväntningar även på den tiden och dåvarande ledning gick all in på att filmen Tomtar & Troll skulle slå igenom världen över. Nu gick det inte som planerat och även här blev det kursras som följd, tidigare vd i blåsväder och en nyemission som följd. Ärligt talat tror jag inte det bolaget hade överlevt om vi inte hade haft en viss Bagge som huvudägare...

White Shark (eller rättare sagt Forestlight) som bolaget heter idag har gjort en enligt mig grym återhämtning! Visst har man mycket kvar att bevisa men köpet av Noble samt Fido ser ut att bli riktigt lyckade affärer och Q3-rapporten blir spännande att se fram emot.

Forestlight värderas idag till ca 20 MSEK vid en kurs på 4kr vilket är i stort sett detsamma som Paradox gör vid kursen 0,50. Hur många trodde det bara för någon månad sedan??

Kanske vi får se ett samgående mellan Forestlight och Paradox? Eller ett Forestlight som tar över resterna av ett Paradox i förfall?? Det blåser hårt i nöjes/filmbranschen, men den som lyckas överleva stormen kan få en allt bättre plattform att stå på inför framtiden. Möjligheterna och förhoppningarna att få till ett stort svenskt framgångsrikt film & nöjesbolag som slår igenom världen över finns kvar, frågan är bara när det kommer hända och vilket det blir?

Mvh,

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?