Post entry

Portföljbloggen- stategier och val

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

En dag har gått sedan vi startade om portföljtävlingen och vi är för tillfället uppe i 80 tävlingsdeltagare. Hurra! Starten kunde dock ha varit roligare… Sedan starten så har börsen i skrivandets stund gått ned 2 procent. Samtliga portföljer har backat förutom de tävlingsdeltagare som för tillfället ligger likvida. Vi ser även att de utan konkurrens populäraste aktierna är inom energibranschen med fokus på oljan. Vi får se om även oljeaktierna får sig en ordentligare smäll snart, då placerare väljer att ta hem vinsten.

Själv valde jag igår att kasta in extremt utbombade aktier i portföljen och hoppades på en tillfällig rekyl uppåt. Sett över en dag var detta fel strategi då aktierna fortsätter att slaktas, dock ungefär lika mycket som index. Den enda lysande stjärnan idag i min portfölj är skogen, där Stora Enso går upp cirka 3 procent (på en god nyhet). Är det kanske skogen och hälsovården man skall ligga tungt i? Defensiva placeringar brukar ju gå bättre under tråkiga tider. Den som lever får se...

Paradox Entertainment och Redbet är två aktier som jag hade tänkt försöka ligga lite längre i under tävlingen. Båda aktierna är fortfarande några av årets vinnare och har backat rejält under den senaste månaden. Tillväxten kan även tänkas ligga framåt i tiden istället för bakåt som i många andra fall. Själv anser jag att uppgångarna är berättigade och vid nuvarande nivåer känner jag att jag vågar köpa upp mig på ett par poster.

Under portföljtävlingen så ämnar jag sitta och blogga om mina portföljstrategier och gå in mer på djupet angående mina innehav och tankar om dessa. Jag hoppas att du vill göra detsamma. Tillsammans är vi starkare!
På återseende.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?