Post entry

Panion - ytterligare studieresultat stärker fundamenta inför FDA möte i oktober

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Panion Animal Health presenterade på fredag morgonen ytterligare resultat från den nyligen avslutade safety studien, resultat med positiva utfall

Här kommer länken till dagens pressmeddelande: http://panion-animalhealth.com/news/release-of-more-study-results/

Det är glädjande att läsa att dessa detaljerade analyser utföll med positivt resultat. Eller som VD Anja Holm kommenterar: "The results confirm our expectations and the sampling period was in the right time frame. We find that this part of the study is successful and of good quality"

Jag tror man jobbat hårt och fortfarande jobbar hårt på att få fram alla detaljerade utfall nu inför det stundande FDA mötet i oktober. Det här stärker Panions chanser rejält inför ett FDA godkännande i slutändan. Det är samtidigt mycket klokt att Panion under hela processen har ett nära samarbete med myndigheter och kliniker. Med tanke på VD:s tidigare mångåriga erfarenhet inom olika positioner på den Europeiska läkemedelsmyndigheten är detta helt logiskt. Man jobbar målinriktat och man gör det noggrant. Visst, det kan ta lite längre tid stundtals på resans gång men det underlättar oddsen rejält att få en godkänd produkt på marknaden i slutändan.

Panion har några intensiva månader framför sig med FDA mötet nu i oktober. De har tidigare aviserat studiestart i USA i Q4 (pilotstudien primärt) så annonsering kring denna bör komma i närtid, och därtill har vi även ytterligare data från säkerhetsstudien som kommer presenteras. Aktiekursen har de senaste veckorna kraftigt rekylerat ned, men jag är tämligen säker på att intresset kommer öka nu i takt med att vi närmar oss FDA mötet och de kommande studierna i USA. Marknaden kan inte heller blunda för fundamenta (likt dagens PM) som presenteras och stärker caset. Fortsättning följer...

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?