Post entry

Min schwingh, del 2 i PA Resources avslutad.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Produktionssiffrorna kom in lika kortsiktigt som förväntat. Detta gav ca 5% avkastning på ena delen av den sving jag planerade 2011-04-23 och just nu genomför.

Hej!

Jag följer upp en av de två delarna på svingen jag annonserade i ett blogginlägg 2011-04-23.

Tidigare:

PA Resources publicerade den månatliga produktionen för Mars på totalt 8000 oljefat/dag.

Som en reaktion på rapporten gick aktien ned till 4,50kr vilket kändes korrekt. Dock så hade bolaget haft en produktionsstörning p g a en teststängning av en av sina offshore-plattformar i Nordafrika. Detta minskade då produktionen med ca 20 000 oljefat för månaden.

Eftersom att man i samband med månadsrapporten angav att man nu producerade enligt plan i Nordafrika igen så gjorde jag antagandet att produktionen för April skulle stiga med minst:

(20 000 oljefat / 30 dagar) = ca +670 oljefat/dag för April månad.

Alltså totalt 8670 oljefat/dag för April månad.

Nu:

Produktionen blev 8600 oljefat/dag för April månad. En ökning med:

(8600/8000) = 1,075 Alltså 7,5% ökning av produktion mellan månaderna.

Detta var det absoluta minimum jag hoppats på. Trodde att Azuritefältet kunde gett lite mer men... Jag hade hoppats på mer. Men får vad glad åt vad jag fick.

Kursen gick upp drya 6% direkt på morgonen när börsen öppnade. Jag hade hoppats på 10%.

Givet att valutaeffekten tar bort en del av vinsten i SEK från det högre oljepriset i USD, borde alltså den totala kursökningen för månaden bero endast på den högre produktion.

Nu pratar vi kort sikt. En månads sikt....

Men det är den kortsiktigheten bolaget själv inbjudit till.

Så första delen av svingen:

70000*0,05= 3500kr

Snabba cash till student/taxichauffören...

Känner mig ändå skyldig att berätta mer om PA så här efter rapporten.

Det kommer att komma flera triggers under sommaren och hösten. Första triggern blir i Juni och Juli då borrningar utanför Danmark kommer att avslöja om det finns olja och gas som går att utvinna.

Det finns idag ca 20 prospekteringsborrningar som kan(och några kommer...) att ge resultat framöver. Fälten kommer att utvecklas eftersom. Inom ett år kommer bolaget troligen att ha över 13 000 oljefat/dag i stadig produktion, eller mer!

Men nu blir det ingen mer trigger förräns tidigast i senare delen av Juni.

PA har stigit ett snäpp i förtroende, detta p g a att det är första gången på ett tag som produktionsprognosen varit lika dålig som den faktiska produktionen.Bra PA! Nu börjar ni vinna tillbaka lite förtroende i alla fall...

Men produktionen ligger fortfarande på 1 av 5 i betyg på min egen skala. Dock så har mycket av kostnaderna för att öka produktionen redan spenderats. Nu är det bara en tidsfråga.

Hösten 2011 blir en trevlig tid för ledningen och aktieägarna för då kommer det bara vara fråga om att följa sina redan upptagna och finansierade planer. Produktionsprognoserna kommer att kunna införlivas betydligt lättare nu än förut.

Kursen ligger helt rätt för att haka på de bättre tiderna.

Men jag valde sälj och kommer inte tillbaka förräns tidigast i Juni.

Mvh/kent7711

P.S.

Återkommer med del ett av svingen, JAYS AB delen.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?