Post entry

Heads up för Oljebolagen.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

De senaste dagarna har det pressats en hel del i kurserna på råvarubolagen. Återhämtningen kommer snabbast i Oljan. Oljepriserna är fortfarande riktigt höga.

Hej alla!

Dags för en liten "tankar blogg". Min första tanke går till alla de hundratals miljoner dollar extra/bolag som oljebolagen just nu tjänar på de höga oljepriserna. Jag kan nästan se framför mig hur det ser ut på bolagens ekonomikontor.

-Ja vi har ju alltid haft det ganska lätt att få ut hela vårt lager på marknaden. Men nu har det ju nästan blivit löjligt dyrt för kunden...

Produktionen minskar men den totala omsättningen ökar. Ett mönster vi kommer att få leva med resten av detta år, men även under 2012?

Hur var det nu? Oljepriserna är på väg ned eller...

Om man slutar bomba i Lybien, kommer oljan att gå ned under 100$ per fat då?

Jag ser inte framtiden som mörk, utan helt och hållet svart. Oil is here and it is staying. När Q2-rapporterna ramlar in, då måste samtliga oljebolagens kurser justeras upp.

Okej kanske inte de som bygger på förhoppningsvärderingar. Kanske inte de som inte har börjat producera på riktigt ännu. Men Alliance Oil, PA Resources(PAR), Lundin Petroleum mfl.

Nu är det oljans tider. Uppgångarna kommer inom kort. I samma takt som faten säljs till dyra priser.

Min rek idag är Lundin Petroleum och Lundin Mining.

Ja, och så PAR såklart. Den har jag ju själv i portföljen. Produktionsrapporten för Maj borde komma in på hemsidan nu på förmiddagen. Sista produktionsbrunnen på Azuritefältet är färdigborrad och igång(igår). Bara två kvartal senare än jag hoppats på.

Bolaget har sagt att detta blir den sista rapporten med låg produktion. Mer pengar och mer problem framöver alltså. Missa inte tåget nu bara!

Här är 100.000kr portföljen

Aktier

VärdepapperAntal SenastInköps-
kostnad
Marknads-
värde
Avkast-
ning %
Köp SäljJays4 600 13,1012,49 60 2604,85 Köp SäljPA Resources7 300 4,064,15 29 638-2,25 Totalt (SEK) 89 889 Lycka till med tradingen alla!

Mvh/kent7711

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?