Post entry

Dax för slakt i Nomi, Petrogrand och "PaRe

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Vänner, historien upprepar sig. Företag som aldrig levererar, lever på lån och borrar torrt. De hamnar i likvidationsproblem. De går minus helt enkelt. Det går enormt minus. Vissa satsar på fel saker och är "otydliga".

Därför är det dax för slakt i Nordic Mines och Petrogrand. PaRe har redan haft sin slakt känns det som. Men ska nog slaktas mer efter den "Naur" liknande NE drabbar PaRE fansen hårt. Sedan däremot...

I Petrogrand dök ett mysko PM upp idag "STOCKHOLM (Direkt) Arne Helland har meddelat att han avgår som ledamot i Petrogrands styrelse.

Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

"Anledningen är stor arbetsbelastning i sitt ordinarie jobb", skriver bolaget"

Detta tror jag inte på, tror det är skitsnack för det är bråk inom styrelsen. Antagligen för styrelsen är oenig. Samt att PG inte är ärliga med sina aktieägare. Delårsrapport Q2-Q3 visar väldigt liten förändring i löpande kostnader. Får VD och anställda löner gratis. Får entrepenörer bröd och vatten av Maks grinfeld att leva på?

Snacket om fracking av de värdelösa borrresultat man gjort. Samt snacket om gaskondesatfält som "kanske högst osannolikt" eller "100 % troligt" enligt PG fansen breder in sig i PG licenser. Där man gjort värdelösa fynd av kolväten ekonomiskt sett.

Nordic Mines, "Norra Europas Största Guldgruva", med en given produktion på över 3,8 ton. Som fick köprekar på 4 miljarder just innan produktionsstart rasar. Företaget har gått ner -10% på två dagar, -90% på 10 månader. Det är uppenbarligen att flera inte vill vara med inför rapport.

Årsproduktionen av guld är numera ca 600 kg per år, 3200 kg mindre än vad Scanminings förre styrelsemedlem numera VD utlovade. Guldet blev till sand helt enkelt. Eller till gråsten. För det är just gråsten som sprängs sönder i det magnifika verket de har byggt upp. Ett anrikningsverk som ska producera guld, men spottar ut sig gråsten i mängder.

Ingående guldhalter är max 1,2 g Au/ton och räkna med att företaget bryter de malmer med högst guldhalt. Sådan det inte finns så mycket av. Snacket om 1,8 g Au/ton är tester ifrån borrkärnor. Och det blev som många inklusive jag varnade. Att Nomi blev ett gråstensföretag.

Kom ihåg dock att probrytningen i LapplandGoldminers Fäboliden visade på 50-80% högre guldhalter än de som var uträknade ur borrkärnor. Vid en nyöppnad gruva är dessa halter antingen lägre "oftast" eller högre. I Fäboliden är de troligen högre. Det leder till slutsatsen att Fäboliden kanske kan vara ett mycket mer lönsamt projekt än Laivakangas.

Mina vänner, köp ej Petrogrand, Pa Rescources eller NordicMines. För jag TROR att dessa kommer fortsätta slaktas. De kommer sjunka mycket djupare än va de gjort hittils.

NordicMines tror jag går i konkurs och kommer läggas ned. För man anser att det inte är värt ekonomiskt att bryta guldet. Anrikningsverket läggs i malmpåse och kanske säljs till LapplandGoldminers att montera upp i Fäboliden.

Petrogrand kommer det ske fler styrelseavhopp ifrån, och det kommer uppdagas att massa pengar är borta av Petrogrands berömda kassa. Kanske får Vd Maks Grinfeld sparken och hälften av kassan är borta.

PA Rescources kommer klara sig och kursen kommer sjunka till ett minimum. DÅ skall man köpa eftersom PaRe har fortfarande reserver och hyffsad produktion. Och en sådan produktion är värd miljarder.

Så låt Petrogrand och NordicMines slaktas färdigt. Invänta gyllene tillfälle att köpa PA Rescources.

Glöm inte det gömda guldägget i hatten LAPPLAND GOLDMINERS!

Det blir en gyllene höst i "höst"...Vinter.'

Väl Mött

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?