Post entry

Stor uppsida i Orexo..

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Har ökat de senaste dagarna kring stödnivån 50:-, trodde inte i min vildaste fantasi att aktien skulle mot dessa nivåer, men den allmänna oron har slagit extra hårt mot segmentet och trots att bolaget levererat nyheter av högsta dignitet har o inte varit undantaget detta. Får man tro flera större analysfirmor så motsvarar nuvarande kurs en värdering av enbart Rapinyl och tar man i beaktning den övriga portföljen med två ytterligare produkter på marknad, fem i klinisk fas samt en i registrering så blir det hela nästan löjligt.

Nåväl, eftersom marknaden är helt ovillig att värdera bolag som inte hela tiden levererar i segmentet så är valet av Orexo likväl just nu ett utmärkt val.

Vi står inför en rad av intressanta kursdrivande händelser som kan komma att få marknaden att reagera även om så inte skedde när Rapinylgodkännandet kommunicerades.

Enl min uppfattning så har vi nu en nivå i aktiekursen som varken inprisar Rapinykgodkännnandet av EMEA eller det senaste miljardavtalet med Meda. Utöver detta har vi en rad av närstående nyhetsflöde att vänta där närmast den första granskningen av FDA ansökan för

Sublinox bör vara klar närsomhelst och clearas,

Jag tror att när det hela vänder så kommer Orexo höra till de bolag som får mest kraft med tanke på de senaste prestationerna som inte blivit inprisade, men också med tanke på kommande nyhetsflöde som inte direkt ser tunt ut som sagt, förutom nyheter rörande Sublinoxansökan kan vi komma att få se riktigt tungt övrigt nyhetsflöde i närtid;

#Bolaget har själva uttalat att samarbetsavtal är nära förestående rörande tre tunga projekt, OX 17 som är i Fas III samt två astma kol projekt OX 2477 samt CLI.

#Därefter har vi lanseringen av Abstral i Sverige och lite senare allltså i EU.

#Vi kan även förvänta oss milestoneersättningar från Prostrakan i o m godkännnandet samt ev från Boehringer Ingelheim betr MPI.

Här är vi fortfarande i Q3 men det slutar inte här.. Vi kan förhoppningsvis även få se ENDO rapportera inslutdata för Rapinyl i USA under Q3 samt ansöka..

Personligen rekade jag tyvärr köp vid nivåer en bra bit över dagens men tror att såväl de nivåer som då rådde som dagens nivå kan bli en riktigt lyckosam entré både för den kortsiktige och den långsiktige.Mitt eget GAV låg länge på ca 41:- och med mitt numera tunga innehav kring dagens kursnivå.

M v h

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?