Post entry

Orexo och OMX 30..

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Orexo och OMX 30

Kommande veckor tror jag kan bli en besvikelse för de som sålt på dessa nivåer, nuvarande utförsäljningar ser jag som helt kopplade till det mkt dåliga börsklimatet och för den som tror på positiva rekyler eller att vi nu närmar oss bottenformation kan aktien komma att bli en av de aktier med de starkaste positiva reaktionerna. Det av flera anledningar som jag återkommer till.

Beträffande OMX så befinner vi oss just nu enl min mening nära en bottenformation där den femte vågen ner sedan förra sommaren nu är på väg att fullbordas. Ser man till detta bör vi sedan få en uppgångsfas som kanske kan komma att motsvara 50% av nedgången sedan Jun 07 och det ger då en uppgång mot kanske 1050-1080 under kommande höst.

Den senaste tiden har vi fått se en rad av viktiga stödnivåer brytas men vilket inte direkt gett oss positiva signaler men den tidsmässiga aspekten ska inte underskattas, den 4 Juli samt några dagar därefter är en reaktionsperiod och borde med tanke på de negativa rörelserna nu ge positiva reaktioner, dessa skulle sammanfalla utmärkt som en avslutning på våg fem. Det nuvarande testet av 830 kommer ge oss en hint om så blir fallet.

Orexo då ? Ja den senaste utvecklingen har ju varit minst sagt förvånande med tanke på att en av de största positiva händelserna i bolagets historia precis ägt rum och aktien nu reagerat negativt sedan dess. Detta är som jag sa naturligtvis kopplat till börsen som helhet och den totala avsaknaden av större investerare till sektorn i helhet. Orexo är dock ett av få bolag med en mkt stor pipeline samt en nischning i sin projektportfölj som innebär en mindre riskexponering än andra bolag i sektorn.

Beslutet om godkännande för Rapinyl i EU kommer innebära en värdering av enbart detta läkemedel till kanske 40-50:- per aktie och med tanke på det mkt starka nyhetsflöde i närtid vi kan förvänta oss, med troliga partneravtal för kanske ett par av bolagets prioriterade projekt så kommer marknaden snart inte kunna blunda längre.

Det finns stor anledning att anta ett fortsatt positivt nyhetsflöde från bolaget i veckoperspektiv och sammanfaller detta med en bottenformation i OMX kommer bolaget vara ett av de undervärderade bolag som har mest att återhämta.

Bör således bevakas hårt nu..

M v h

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?