Post entry

Orexo, attraktiva nivåer nu..

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Kursnivåerna befinner sig nu återigen nära de nivåer som var innan bolaget fick godkänt av EMEA för Rapinyl. Efter godkännandet har positiva nyheter kring bolagets projekt nu igen börjat flöda och jag ser som troligt att vi nu befinner oss på lägsta nivåer med mkt stor uppsida framöver. Marknaden har trots de mycket positiva nyheterna den sista tiden varit extremt ovillig till att värdera upp aktien efter dessa, och det verkar som andra även påpekat att det enda som kan få marknaden att öppna ögonen skulle vara ett större avtal.

Bolaget gör ingen hemlighet av att de sedan en tid ligger i förhandlingar beträffande flera av bolagets prioriterade projekt och vi kan troligen nu vara mkt nära ett slutförande av avtal beträffande dessa.Aktuellt blir då avtal rörande; OX 17 som befinner sig i fas III samt två av bolagets mkt intressanta Astma Kol projekt; OX 2477 samt CLI.

Man skulle kunna säga att risken f n i aktien är låg men uppsidan mkt stor. detta av flera anledningar.

# Till nuvarande kursnivå är nedsidan mkt begränsad, man kan i princip räkna hem nuvarande börsvärde på enbart Rapinyl.

# Bolagets finansiella ställning får ses som stark och inga nyemissioner ska behövas.

# Inga studier förväntas avrapporteras den närmaste tiden och således inga riskmoment på den fronten.

# Beträffande uppsidan så kommer denna genereras av avtal enl tidigare kommunicerade mål och man kan knappast påstå att något sådant är inbakat i kursen tilll nuvarande nivå.

Min personliga fokus ligger nu framför allt i ett par andra bolag.. men jag tycker absolut att det kan vara värt att ha en liten position i Orexo nu, även för den som anser att Biotekniksektorn generellt erbjuder för hög risk..

M v h

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?