Post entry

Börsen och Orexo

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ser ut att bli en sur start idag. Ska inte göra någon omvälvande prognos över börsen, men personligen ser jag en nedgång som en möjlighet att köpa på och inte det omvända. Det är dock alltid viktigt att se över sina innehav och om möjligt utnyttja de stora dags svängningar som förmodligen står för dörren även idag. Min börstro på ett par dagars sikt till någon vecka framåt är att en rekyl är mer trolig än fortsatta ras och det blir så jag kommer positionera mig. Längre än så vågar jag mig inte på.

Man kan nog inte säga det för många gånger men det är alltid viktigt för mig och sannolikt alla andra att anpassa sig till verkligheten så fort som möjligt och inse om det blir fel, vilket ju inte är otänkbart bara för att man har modeller som säger köpläge tvärt emot marknaden.

-

Så till de trevliga. Mitt favorit bolag Orexo fick igår klartecken från EMEA att lansera Rapinyl/Abstral på den europeiska marknaden. Därmed är bolaget på godväg att förverkliga alla forskningsbolags drömmar att nå marknaden och omvandlas till ett lönsamt läkemedelsbolag. Nu är bolaget ännu inte riktigt framme vid målet om en lönsam rörelse, men ett stort steg är taget. Även om rörelsen ännu inte ger ett positivt resultat finns dock mycket bra förutsättningar för att Orexo kommer visa positiva siffror redan för i år om man inkluderar engångsersättningar som upfront- och milestone betalningar.

Eftersom man arbetar med en modell i nuläget där partners står för större delen av marknadsföring och försäljning kommer den kommande lanseringen inte innebära särskilt stora nya kostnader för bolaget, utan man kommer erhålla royalty på försäljning och alltså rena intäkter.

Utöver Rapinyl/Abstral har bolaget nyligen tillsammans med Meda lämnat in en ansökan för att få sitt nästa läkemedel, Sublinox, godkänt för försäljning och marknadsföring i USA. Inom kort väntas besked om ansökan är godkänd för en granskning som sedan väntas ta 9 - 12 månaders behandling. Vid ett eventuellt godkännande runt nästa sommar är man från Meda berättigade till milestone om 30 miljoner dollar, förutom royalty och milestones från försäljning.

Bolaget har ytterligare två projekt redo att gå in i fas III-studier och många andra projekt i tidigare lägen. Ser man 6 - 12 månader framåt kommer dock de stora värdedrivande händelserna bortsett från allt omkring Rapinyl och Sublinox vara nya eventuella avtal och inte kliniska utfall. Det ger i mitt tycke en begränsad risk med stor uppsida givet ledningen kan fortsätta leverera på ett så pass förtjänstfullt sätt som man hittills gjort. De projekt som är aktuella och där man offentligt sagt sig föra diskussioner med partners kring är OX17, OX2477 och OX-CLI.

Har ytterligare text skrivet om projekten som bolaget bedriver inom astma/KOL, Rapinyl och Sublinox för den intresserade.

http://www.nordiceyes.com/analys/Orexo%20-%20analys%202008%20nordiceyes.pdf

Ha en bra dag.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?