Post entry

Blodrött - årets färg

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Stefan Dahlbo inledde med att berätta att den senaste årsredovisningen är blodröd för att återspegla blodbadet på börsen 2008. Året innan var den grön, men det berodde inte på någon miljötrend i investeringarna. Grönt är helt enkelt en snygg färg.

Nej , Öresund har inte hoppat på någon miljötrend i sina portföljinnehav. Inte någon annan trend heller för den delen. Möjligen så medgav han att det finns några medelstora verkstadsbolag som var intressanta och som de köpt på senare tid. Bolag med produkter som kommer att behövas även i framtiden. Haldex, Munters och Lindab nämndes.

På temat ägaraktivist (Öresunds tidigare paradgren), dvs att som ägare åstadkomma en förändring i bolaget, så är det sannolikt främst i Haldex som de kan lyckas komma någon vart. Här är de nu största ägare och i övrigt finns bara fond- och pensionsförvaltare bland de större ägarna. Vad de kan ha i kikaren har vi ingen bra gissning på. Haldex har varit en het uppköpskandidat i åtminstone 10 år. Aktien har nu dubblerats sedan i mars, då Öresund köpte sina sista aktier. Bra jobbat! Onekligen. Nu är den faktiskt uppe i samma nivå som år 1993. Verkar vara svårt att skapa långsiktiga värden i underleverantörsbranschen med andra ord.

Dahlbo förordar nu covered calls som ett sätt att få åtminstone lite mer avkastning på pengarna. Om börsen bara går sidledes är det naturligtvis helt rätt. Men det säger en del om bristen på bra investeringsidéer. Eller åtminstone vilken vilja man har att ta någon risk.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?