Post entry

Lyckad IT-dag

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag vill tacka Greger Johansson, Urban Ekelund och Tomas Otterbeck för en fantastisk dag på Grand Hotell.

Jag är mycket glad att jag hörsammade inbjudan till IT-dag på onsdagen.

Det började redan halv nio på morgonen (5/11 2008) med kaffe på Grand Hotell. Sedan kom föredragen slag i slag. Vid tolvtiden följde en god lunch.

Men det var inte kaffe och lunchen som var det viktigaste även om det gav möjlighet till samtal med flera intressanta deltagare på IT-dagen.

Inte mindre är 13 chefer för IT-bolag hade ställt upp. Föredragen följde slag i slag. Jag skall återkomma till några i framtida bloggar hoppas jag. Därför att det gav en grund till framtida vetande och intresse för IT-bolagen.

Själv har jag tidigare varit intresserad av de stora bolagen inom verkstad och finans samt investmentbolagen.

Av de bolag som presenterade sig på onsdagen var det endast Neonet som jag ordentligt intresserat mig för tidigare. Dem har jag följt. Därför var detta företag dagens stora behållning för mig med den karismatiska direktören Simon Nathanson. Mer om det i framtida blogg, hoppas jag.

Mycket íntressant för mig som intresserar mig för derivat var Orc Softwares presentation som deras direktör Thomas Bill stod för.

Varför Orc och Neonet var så intressant för mig var för att de antydde med sin verksamhet vad som komma skall inom svensk och internationell börshandeln, tekniskt sett.

Den ende direktör som jag talade personligt med var vice VD John Elvesjö på Tobii Technology. Han representerar ett företag som ännu ej är börsnoterad.

Elvesjö var en av grundarna till företaget som är världsledande på något som heter eye-tracking. Datorn skall kunna avläsa var användaren tittar. Komando skall ges till datorn genom ögonrörelser.

Jag hoppas också kunna följa Tobii Techology i framtiden här på Redeye. Deras mål är börsnotering inom kort. Det kan vara pengar att tjäna här.

Det var cirka femtio deltagande på dagen. Jag uppfattade att det var mycket kvalificerad publik.

Jag försökte fråga mig runt och tror att jag var enda bloggaren från Redeye som hörsammat inbjudan.

Med förvåning blev jag klar över att bloggandet inte spelade någon roll för de IT-direktörer och investerare som fanns i publiken.

Flera av åhörarna var yrkesinvesterare som satt hemma och sysslade med daytrading men mest månads- och års-trading. De hade stora portföljer men hade under rådande börsturbulens blivit lite skadade av daytradingen och förstod att framtiden troligen mer tillhör de långsiktiga investerarna. Det var ett bestämt intryck jag fick.

John Elevesjö från Tobii Tecknology (jag har skrivit om honom ovan) var en driven och driftig direktör. Just hemkommen från Japan.

Han bloggade inte själv och läste inga bloggar. Till min förvåning så var det inga storinvesterare på mötet som heller läste bloggar, jag har skrivit det ovan.

Det var ingen besvikelse för mig. Bara stor förvåning.

Elvesjö visste vilken betydelse bloggare har idag, inte minst i USA. Han visste vilken betydelse bloggarna haft i Obama-framgången.

Men framgångsrika IT-direktörer har inte tid med bloggande. Personligen anser jag att den information jag får på nätet i form av bloggande är såväl värdefullare, mer korrekt, mer insiktsfullt och mer aktuellt än våra vanliga pappersmedia, för att inte tala om radio/TV som väl inte alls hänger med.

Kort sagt! IT-dagen var en av de mest stimulerande dagarna på länge för mig. De kunskaper och det intresse de olika presenterade företagen gav kommer jag att ha intresse av i framtiden i såväl investering som bloggande.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?