Post entry

Opus Group - Ett globalt tillväxtbolag

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Listbyte till Stockholmsbörsen inom snar framtid och flertalet upphandlingar i Chile & USA.

Opus Group känner säkert redan många av Er till när bolaget förvärvade 1/3 av svensk bilprovning. Företaget förvärvar inte bara bilprovningar i Sverige utan även i USA där de succesivt vinner andelar och tar över nya delstater, den senaste i raden var New York som har runt 11 miljoner besiktningar per år. Avtalen skrivs på minst 7-9 år beroende på avtalets utformning och generar säkra intäkter för bolaget många år framöver. Företaget har också Chile inom sikte där vad jag förstod på aktiedagen som Redeye annordnade, att i Chile skall fler än 30 upphandlingar gå av stapeln eller redan inletts.

Bolaget hade en kraftig uppgång under förgående år och nu har företaget fått chansen att hämta andan. Nu känns det som Opus är redo för nya utmaningar.

Aktiespararna hade en intervju med bolagets ir-chef Peter Stenström som säger att ett listbyte kan ske "inom en mycket snar framtid"

Bolaget har jobbat hårt med att ta steget upp till Stockholmsbörsen en längre tid och det känns som det är ett steg som nu äntligen snart ska förverkligas och bolagets position förstårks.

http://www.aktiespararna.se/analysguiden/Hitta-Bolag/Fordon-och-komponenter/Opus-Group/Nyheter/2013/Opus-Group-Hoppas-pa-listbyte-inom-mycket-snar-framtid---IR/

Företaget förvärar inte bara bilprovningsstationer där de utför miljö- och säkerhetskontroller. De utvecklar, producerar och säljer produkter till andra bilprovningar och verkstäder. För nämna några produkter - diagnosverktyg, avgasmätare, bromsprovare, kompletta testlinjer, elektronsika körjournaler, IT system med mera.

Redeyes analytiker gjorde en bedömning av bolaget i 5 punkter: Men det viktiga är att Ni skapar Er egen uppfattning.

Ledning - 7/10 poäng

Tillväxtpotential - 8/10 poäng

Lönsamhet - 7/10 poäng

Trygg placering 7,5/10 poäng

Avkastningspotential 5,5/10 poäng

Läs mer om bolagets imponerande bokslut 2012 som jag sammanfattade i mitt f.d inlägg om Opus

http://www.redeye.se/aktiebloggen/opus-group-255-miljoner-bilbesiktningar-ar-2012

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?